Joris Mertens

Biografie

Joris Mertens bestaat al sinds 1968 en heeft, na een opleiding als grafisch ontwerper in Sint-Lukas Brussel, al meer dan 25 jaren achter de rug op Belgische en internationale (reclame)film- en televisiereeksprojecten als dekorontwerper, art director, illustrator, storyboard artiest, fotograaf en grafisch ontwerper.

Zo werkte hij mee, naast vele binnen- en buitenlandse reclamefilms, aan reeksen en films zoals In Vlaamse Velden, Amigo’s, Cordon, De Infiltrant, Vele Hemels, Le Fidèle en De GR5.

Door zijn werk heeft hij een lange ervaring opgebouwd in het vertellen van verhalen door middel van sfeer, beelden en découpage, vanuit het achterliggende idee ’niet zeggen maar tonen’. In filmproductie zijn storyboards en illustraties echter slechts een tussenstadium, weliswaar waardevol, om tot de afgewerkte film te komen. Een beeldverhaal, waar de tekeningen het uiteindelijke medium zijn, moest er dus eens van komen.

Beatrice is zijn debuutalbum. Het is een boek dat de tekeningen voor zich laat spreken, zonder dialogen, in een filmische beeldtaal. Een beeldverhaal dus.


Bibliografie

Strips op Pulp deLuxe

Albums

Beatrice (2019, Oogachtend)

Website

https://www.jorismertens.com