De Plastieken Plunk 2015 – Genomineerde #05 : Wasco
30 november 2015 


Reis_Naar_De_Maan_01

Tot de PéPé Soirée publiceren we interviews met elk van de genomineerden. Het kan misschien nog uw stem beïnvloeden voor de Publieksprijs. Vandaag is Wasco aan de beurt.

Kan je ons iets meer vertellen over de ontstaansgeschiedenis van je weergaloze strip?
De ontstaansgeschiedenis van deze strip is bijzonder prozaisch.
Ik maakte ze voor het prachtige tijdschrift BOEKIEBOEKIE (nr. 100 dat nog moet verschijnen) met als thema Jules Verne. Waarin eigenlijk al mijn beste kortverhalen verschijnen.
Omdat Jules Verne al een tijd geleden is leek het me leuk om de pagina te maken in de stijl van eind negentiende begin twintigste eeuw. Dan kon ik ook gelijk gebruik maken van mijn favoriete kleurencombinatie Blauw en Oranje.
Ik had De Reis Naar de Maan al een hele tijd niet meer gelezen en het viel me nu op dat het een bijzonder ironisch zo niet cynisch geschreven boek was. Duidelijk een van de minst serieuze die Jules geschreven heeft. Het hele boek heb ik op simpele wijze gepraatfraseerd.

Serieus?
2=1

Waarom wil je de Plastieken Plunk graag winnen?
Ik begeer bovenal de Plastic Plastieken Plunk omdat ik Plunk fan ben en zulks een kleinnood in mijn vitrine behoef. (De grote en belangrijke eer, waardering en erkenning mogen dan aan mij voorbij gaan)
Waarom denk je dat jij hem verdient?
Ik verdien de Plastieken Plunk even zo weinig als bijna al mijn mede deelnemers. Ik heb slechts een strip opgestuurd die naar mijn eigen behoorlijk strenge maatstaven niet heel slecht is.

Wie van de andere finalisten is jouw favoriet en waarom?
Ik heb gestemd voor Raas van Gaverestraat. Ik vind alle vrouwelijke bijdragen buitengewoon. En Jeroen Janssen!

Wat is de raarste manier waarop je ooit een verwonding/botbreuk hebt opgelopen?
Ik heb nog nooit een bot gebroken en ben zelfs nog nooit in het ziekenhuis geweest. Ook heb ik nog nooit het bot van iemand anders gebroken. Mijn leven is zoals dat van alle stripkunstenaars bijzonder saai en on spannend. Ik maak eigenlijk nooit iets vermeldenswaardig mee. Dit komt vooral ook door mijn buitengewoon laffe terughoudendheid.Gerelateerde berichten

More Story

De Plastieken Plunk 2015 - Genomineerde #04 : Valentine Gallardo

Tot de PéPé Soirée publiceren we interviews met elk van de genomineerden. Het kan misschien nog uw stem beïnvloeden voor...