GRADUATION SHOW: Brecht Du Chau

LUCA School of Arts Brussel

« terug naar Graduation Show overzicht

Brecht Du Chau (1996) groeide op in een rustig dorpje in West-Vlaanderen. Na een jaar taal- en letterkunde te studeren in Antwerpen besloot hij om zijn grote passie te gaan volgen en Beeldende Vormgeving te gaan studeren aan LUCA in Gent. Toen hij daar in 2018 afstudeerde, wilde hij zijn stijl en kennis uitbreiden en schreef zich in voor de masteropleiding Beeldverhaal in Brussel.
Brecht zijn interesses liggen bij illustratie, geschiedenis, literatuur en alles wat met film te maken heeft. Vaak maakt hij fan art van die films en series die hij graag kijkt of verwerkt hij historische referenties en easter eggs in zijn werk.

Over Ware aard: “Met het idee en de uitwerking van mijn masterproef heb ik een halfjaar lang geworsteld. Ik wilde een verhaal vertellen over het taboe dat bestond rond homoseksualiteit aan het einde van de jaren vijftig. Pas na veel uitproberen en schrappen, besefte ik dat ik liever grote en ingewikkelde illustraties en posters maak dan een klassiek boek. Zo kwam ik bij het idee om mijn volledige verhaal rond homoseksualiteit in één prent af te beelden en van daaruit andere soortgelijke verhalen te verzinnen.
Ware aard is een mini tentoonstelling die bestaat uit vijf posters die drukke settings tonen die zich afspelen aan het einde van de jaren vijftig. De posters hangen los van de muur zodanig dat je errond kan lopen. De voorkant toont ons de drukke setting en de hoofdfiguur die zich door dit decor verplaatst. Dit is hoe de persoon zich vertoont naar de buitenwereld toe. Als we echter rond de prent heen lopen, zien we de ware aard van het karakter. Via een kleine illustratie op de achterkant die in tegenstelling tot de voorkant slechts één tot twee karakters afbeeldt, worden de motieven en gedachtegangen van de hoofdfiguur duidelijk.”