GRADUATION SHOW: Iason Saïtas

ESA St-Luc Bruxelles

« terug naar Graduation Show overzicht

Iason Saïtas (23) is geboren in Parijs in 1997 als kind van een Griekse vader en een Franse moeder en opgegroeid in Brussel. Zijn passie voor strips bracht hem in 2015 bij ESA St-Luc Brussel. Na 2 jaar vertrok hij voor 5 maanden naar de Escola Massana in Barcelona, waar hij illustratie- en druktechnieken studeerde (risografie, zeefdruk, gravure, …).
Hij is net klaar met zijn studies, met een scriptie over “de mogelijkheden van autobiografie in strips” en een autobiografisch stripproject.

Over Kanénas : “Kanénas is een 17-jarige uit Brussel. Hij en zijn vrienden, Adéna, Matt en Louise, zijn net klaar met school. In de zomer voordat ze aan de universiteit beginnen, flirt Kanénas met Adéna. De twee tieners komen steeds dichterbij, maar Kanénas wordt tegengehouden door zijn verlegenheid, terwijl Adéna, die er over denkt om een tijdje naar Nepal te gaan, niet lijkt te weten wat ze wil. Op een feestje gaat Adena met een jongen naar bed, wat Kanénas zwaar valt. Ondertussen kennen Matt en Louise hun eigen ups en downs. Louise is goed georganiseerd en bereidt haar toekomst voor, maar Matt lijkt de weg kwijt te zijn, onder druk van zijn familie en de cannabisverslaving. Kanénas wil Adéna vergeten en besluit dat het beter is dat ze elkaar niet meer zien.”