GRADUATION SHOW: Kyara Biesmans

LUCA School of Arts Brussel

« terug naar Graduation Show overzicht

“Find This Place Again” is het eindresultaat van mijn opleiding in de afstudeerrichting Beeldverhaal in LUCA School Of Arts, Brussel. Over de maanden heen is dit masterproject mij nauw aan het hart komen te liggen, omdat het voor mij een manier is geworden om te ontdekken wie ik als tekenaar en schrijver graag zou willen zijn.
Het verhaal zit vol met thema’s die ik graag nog verder zou willen ontrafelen; Wat betekent liefde? Welke vormen kan dit aannemen in een verhaal? Hoe ver mag of kan je gaan voor iemand waar je van houdt? Hoe balanceer je het hoofd met het hart? Hoe schept je band met de mensen om je heen jouw wereld en de keuzes die je maakt?
Het maken van deze strip gaf mij meer voldoening en plezier dan ik ooit had durven hopen. Na deze vier jaar van groeien in wat het betekent om een kunstenaar te zijn heb ik het gevoel dat ik eindelijk op een punt gekomen ben waar ik weet hoe ik verder wil.

Over Find This Place Again: “Find This Place Again is een sci-fi romance over twee jonge vrouwen en een kat die stranden in een vreemde, bijna magische dimensie. Wanneer de twee een portaal beginnen bouwen om terug te kunnen keren naar hun verloren thuis, worden ze langzaam maar zeker verliefd op elkaar en de mystieke wereld rondom. Er zal een keuze gemaakt moeten worden tussen hun verantwoordelijkheden en geluk, wat dreigt om het paar uit elkaar te drijven voordat hun reis samen echt kon beginnen.”