Proverbs from Rwanda, door Jeroen Janssen
11 februari 2020 


Jeroen Janssen, winnaar van de Bronzen Adhemar 2018 heeft een nieuwe boekuitgave met de titel “Spreekwoorden uit Rwanda/ Proverbs from Rwanda”.

Dit boek gaat terug naar de inspiratie van zijn verblijf als leraar aan een kunstschool in Rwanda tussen 1990-1994 . Zijn eerste stripboeken Bakamé en Sluipend Gif stonden ook in het teken van de frivole levenskunst uit Rwanda. Recent is Jeroen Janssen vooral bekend geworden over zijn stripboeken over het dorpje Doel.

(lees verder onder de foto)

pakketje_imigani38

“Spreekwoorden uit Rwanda/ Proverbs from Rwanda” is een 2-talige uitgave met bijzondere vormgeving door Rob Westendorp (vorig jaar nog te gast in onze rubriek Grensgebied) en geheel gedrukt in Riso door risodrukker en striptekenaar Wasco. De eerste oplage bedraagt 500 genummerde exemplaren.

De illustraties zijn gebaseerd op linosnedes en een houtsnede die een aparte dimensie krijgen door de risodruk. Ook de japanse bindwijze zorgen voor een opvallende uitgave.

Op de website van de uitgever Black Olive Press is meer te zien. Verkrijgbaar eind februari via de stripboekhandels door Pinceel distributie.

Jeroen Janssen studeerde vrije grafiek aan Sint-Lucas in Gent en woont nog steeds in Gent.
De presentatie van het boek is zondag 16 februari van 13.00 – 16.00 in de Flanders Expo in Gent.
De expositie is onderdeel van de Fiets en Wandelbeurs met naast het nieuwe boek ook veel van zijn fietstekeningen en schetsen uit Korfoe.

moskouBegin dit jaar kon je nog zijn reisverslag Kennismaking in Moskou met Dennis Marien nog lezen op Pulp deLuxe en was hij ook te gast in onze Verhoor-rubriek.

De uitgever Black Olive Press runt in de zomer een kleinschalig appartementen complex op Korfoe waar veel striptekenaars worden uitgenodigd ter promotie en boekuitgaven, waaronder Joost Swarte, Peter Pontiac, Guido van Driel, Wasco en Jeroen Janssen.

Er is voor de stripliefhebbers een speciaal ticket van 5 euro voor bezoek in de middag van de presentatie en signeersessie. Bij vertoon van het ticket krijg je een gesigneerde bladzijde op A4 formaat van het boek en de mogelijkheid om een gesigneerd exemplaar van het boek te kopen.
Standlocatie 1.B.52  De stripticket van 5 euro via deze link.

De uitgever Black Olive Press staat tegenover de expositie onder de paraplu van Kidonakia Corfu appartementen en heeft een kleine expositie van Joost Swarte en Peter Pontiac.
Standlocatie 1.B.54Gerelateerde berichten

More Story

Grensgebied: Het Lam Gods

Moest het je ontgaan zijn, in Gent is onlangs met veel bombarie het Van Eyck-jaar van start gegaan. Centraal daarin is de terugkeer...