Gijs Kreutzkamp

Biografie

Gijs Kreutzkamp (Maastricht, 1997) studeerde in 2020 af in de richting Comic Design aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle, waar hij nu ook woont en werkt als stripmaker en illustrator. Vanaf jonge leeftijd was hij al gefascineerd door (avonturen)literatuur, westerns en geschiedenis, met name de Gouden Eeuw van de Piraterij. Met zijn werk, dat hij voornamelijk richt op kinderen en jongeren, wil hij een connectie maken tussen deze persoonlijke facet en zijn professionele carrière. Zijn inspiratiebronnen zijn zowel groot in getale als veelzijdig, waaronder de klassieke swashbuckler-films uit de jaren dertig tot vijftig en de spaghettiwesterns van Leone en Corbucci; boeken, van Robert Louis Stevenson tot Ernest Hemmingway en van Charles Portis tot Patrick de Witt; en strips, van Hugo Pratt tot Morris en van Will Eisner tot Kevin Cannon.

In zijn strips maakt hij gebruik van analoge, digitale en hybride technieken. Voor zijn artistieke ontwikkeling wil hij nog de woestijnen in het zuidwesten van de Verenigde Staten bezoeken. Daarnaast wil hij per zeilschip de Middellandse Zee en het Caraïbisch gebied afzeilen.

Met zijn werk wil hij met de lezer zijn passie voor strips delen en hoopt hij wat terug te kunnen geven aan het medium, dat tot op de dag van vandaag zoveel voor hem betekent.


Bibliografie

Strips op Pulp deLuxe

Albums

Website

https://www.instagram.com/gijs_kreutzkamp/