Mario Boon

Biografie

Mario Boon zag het levenslicht te Sint-Truiden, België. Op 17-jarige leeftijd produceerde hij een aantal pinguïngrappen die hij op eigen houtje in drie albums uitgaf. Vervolgens volgde Boon les aan de Sint-Lucas kunstacademie te Gent en haalde een diploma in “illustratie en design”. Hij begon met illustraties te tekenen voor kinderboeken, tijdschriften en kranten. Z’n eerste strip, in ’99, was een biografie van priester-dichter Guido Gezelle. Hij werd aangenomen door Studio 100 en werkte er 2 jaar als illustrator. In 2000 gaf uitgeverij “De Eenhoorn” Boons eerst kinderboek uit, getiteld “De Kip van Huub”. Voor de Vlaamse afdeling van uitgeverij Dupuis tekende hij de stripreeks rond de punkrockgroep “X!nk”. Hij lanceerde de website www.pulpdeluxe.be die nu al 5 jaar lang een broedplaats vormt voor jong Vlaams en Nederlands talent.
Recentelijk tekende Boon een kortverhaal in het kader van de solidariteitsactie rond orkaan Katrina, “Hope”, geschreven door Alex Wilson, en deed hij wat inkleuringswerk voor IDW.
Ook werd hij benaderd door Anthony Johnston (na een eerste ontmoeting op de “Bristol Comic Con”) met het voorstel hem te helpen bij z’n serie “Texas Strangers” voor Image Comics in 2006. Dit bleek een schot in de roos, want tot op heden is Boon nog steeds de tekenaar van de serie. In z’n zeldzame vrije tijd werkt hij, samen met schrijver Christian Beranek, verder aan z’n eerste graphic novel “Venice Is Sinking”, gepland om ergens volgend jaar te verschijnen. Mario woont in Sint-Amandsberg met vrouw, babydochter en 2 katten.
Hij blijft dromen van de dag waarop hij eerste klas kan vliegen.


Bibliografie

Strips op Pulp deLuxe

/ / / / /

Albums

Catanova (2015, eigen beheer)
Doomsday #01, 911 19 (2014, Dark Dragon Books)
Pulp Deluxe Offline (2005, Bee Dee)

Website