Peter Moerenhout

Biografie

Peter Moerenhout zette in 2007 zijn eerste stappen in de stripwereld als hoofdredacteur van het tijdschrift Plots Stripmagazine en later van het Vlaanderens eerste digitale stripmagazine Stroke.

Sindsdien publiceerde hij tal van kortstrips, recensies, kortverhalen, artikels over strips en interviews met stripmakers voor uiteenlopende bladen of organisaties als Stripgids, Stripschrift, Zone 5300, De Stripspeciaalzaak.be, Brainfreeze, Veto, Stripelmagazine, Fist Full of Comics (Australië), De Brakke Hond, Stripgids, …

Hij houdt hij zich tevens bezig met het organiseren van evenementen zoals De Plastieken Plunk, een jaarlijkse prijs voor het beste kortverhaal, het voorzitterschap van De Stripgilde, het beheren van https://stroke-strips.be en het begeleiden van nieuw striptalent.

Moerenhout werkte samen met Maarten Vande Wiele aan de albums “I Love Paris”, “I Hate Paris” (vertaald naar het Engels, Deens, Frans, Italiaans en Engels) en “Abba Zoekt Frida”. (Vertaald naar het Frans.)
Hij werkte ook samen met Rob Croonenborghs aan “Tales From Beyond the Grave”.

Moerenhout is frontman van de opkomende band The Red Rum Orchestra, die al vier platen uitbrachten.

Moerenhout schrijft elke week een striprecensie die op verschillende sites te lezen valt, maar toch vooral op zijn blog. Ga eens kijken. Het doet geen pijn.


Bibliografie

Strips op Pulp deLuxe

/

Albums

I Love Paris (2009, Oogachtend)
I Hate Paris (2009, Oogachtend)
Paris (2010, Oogachtend)
Parigi (2010, Comma22, Italië)
Guts & Glory, in “Tales from Beyond the Grave, a harrowing collection of horror tales” (2010)
Paris (2012, Knockabout Comics, UK)
Paris (2013, Carlsen, Duitsland)
Paris (2013, Cobolt, Denemarken)
Abba Zoekt Frida (2015, Oogachtend)
I Fucking Love Paris, Franstalige versie van “Paris”, 2014. (met Maarten Vande Wiele en Erika Raven)

Website

http://petermoerenhout.be/