De Plastieken Plunk 2015 : De Shortlist!
12 november 2015 


salamiEindelijk zijn ze bekend: de acht finalisten die de annalen van de geschiedenis zullen ingaan als de titanen die het aandurfden mee te dingen naar de Plastieken Plunk 2015. Zwetend en bevend betreden zij het strijdtoneel. Hun namen weerklinken als een bazuinstoot in een nonnenklooster:

1. Coralie Laudelout met “De Poppenfabriek”
2. Jeroen Janssen en Hilde Baelen met “Het onwaarschijnlijke maar waargebeurde verhaal van de Rwandees die meedeed aan de Afrikaanse Expeditie van Ché Guevara”
3. Floris De Smedt met “Kapitein Ansjovis – Het Spookhuis”
4. Wasco met “Reis naar de maan”
5. Nina Van denbempt met “Runbeast & Lola in Technoland”
6. Jan van Doorsnpeek met “Wachtkamer”
7. Cecilia Valagussa met “Raas Van Gaverestraat”
8. Valentine Gallardo met “It’s not about Cheese”

Wat merken wij op aan de inzendingen dit jaar? Dat er minder waren dan anders, slechts 48 strips bereikten ons. Dat ligt uiteraard aan het feit dat de kleine vissen begrepen hebben dat het menens is, De Plastieken Plunk is er voor de giganten onder ons. We merken dat er steeds meer vrouwen van het tegenovergestelde andere geslacht meedoen en dat vinden we meer dan puik. Tevens valt op dat er vier verschillende nationaliteiten op de shortlist staan, waarschijnlijk door de versoepeling van onze taalregels. We merken ook dat de stripmakers onder ons eindelijk doorhebben dat de Plastieken Plunk niet discrimineert op basis van genre. Dit jaar hebben we non-fictie, autobio, journalistiek, avonturenstrips, filosofie, humor en nog van dat. En we merken ook dat er voor het eerst een finalist de regels goed gelezen heeft en de jury heeft trachten omkopen met Italiaanse salami. (Njam, njam Coralie!)

En nu is het aan de lezers en de fans en grootmoemoe en nonkel Jef om te stemmen voor de publieksprijs. Die is 50 euro waard. Stemmen kan op onze splinternieuwe site www.plastiekenplunk.be en dat tot 4 december middernacht want op 5 december komen wij allen samen in Café Het Onverwacht Geluk in de Burgstraat 58 te Gent om gratis drank te drinken en de winnaar van De Plastieken Plunk 2015 te overdonderen met lofbetuigingen. Bevestig alvast je komst naar de PéPé Soirée ».

Volgen dra: de bekendmaking van onze geëerde jury en korte interviews met de 8 finalisten.Gerelateerde berichten

More Story

Het Relaas van Parcifal Neyt

Tweede aflevering uit onze wekelijkse Relaas-rubriek. Het Relaas van Parcifal Neyt Kunstenaar en leraar Parcifal Neyt...