GRADUATION SHOW: Eléonore Zschau

LUCA School of Arts Brussel

« terug naar Graduation Show overzicht

Eléonore Zschau (°1993): Ik ben een Belgische illustrator en een striptekenaar gevestigd in Brussel. Ik ben in 1993 in België geboren. Ik heb illustratie gestudeerd aan ESA Saint-Luc Brussel voor ik besloot om graphic storytelling te gaan studeren aan de LUCA School of Arts. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in kinderliteratuur en illustratie, maar de laatste jaren ben ik natuurlijk overgestapt op strips om mijn verhalen te vertellen. In mijn werk praat ik graag over onderwerpen en doelen die mij raken en die ik belangrijk vind. Mijn werk is altijd beïnvloed door literatuur, film en ook sterk door wat er in de wereld en in onze samenleving gebeurt.

Over Insecte: Insecte is een stripverhaal over de opsluiting die een kind, de kleine Elvis, ervaart. Dit stripboek gaat over zijn dagelijks leven en dat van zijn buren en vrienden. Maar Elvis heeft een geheim. Er zit een monster in zijn huis. Door dit verhaal zal Elvis begrijpen dat monsters niet altijd zijn zoals we ze ons voorstellen, ze kunnen veel dichterbij en veel angstaanjagender zijn dan we denken.

Het verhaal gaat over incest en de beschermende mechanismen die slachtoffers kunnen instellen om te overleven. Het gebruikt verhalen en verbeeldingskracht om nooit iets direct te laten zien en laat ruimte voor interpretatie. Ik wil dat deze strip door zowel volwassenen als kinderen wordt gelezen. Ook al lijkt het onderwerp voor de jongsten misschien wat moeilijk, ik vind het belangrijk om er met hen over te praten, omdat het hen direct aangaat.”