GRADUATION SHOW: Louise De Meester

KASK Gent

« terug naar Graduation Show overzicht

Ik ben Louise De Meester, 21 jaar en studeer dit schooljaar af in mijn master grafisch ontwerp-illustratie aan het KASK in Gent. Ik woon in Vleteren, West-Vlaanderen en ben van kinds af aan gepassioneerd door tekenen. Wanneer ik teken ontsnap ik uit de werkelijke wereld en kom ik terecht in mijn fantasiewereld vol vreemde creaturen en gekke wezentjes die vaak op een plastische en absurde manier tot leven komen en met elkaar integreren. Mijn tekeningen komen recht uit mijn hoofd en ontstaan altijd heel spontaan. Ik teken graag met vulpotlood op oud bruin papier, maar maak ook graag papieren uitknipsels. Mijn tekenstijl is best naïef, speels en direct. Ik probeer met weinig elementen veel te vertellen, maar laat het ook graag over aan de verbeelding van de lezer.

Over Hoe het paard zijn vleugels kreeg: “Hoe het paard zijn vleugels kreeg is een beeldverhaal van verschillende kleine kortverhalen die werden gebundeld in een boek. Ieder kortverhaal kent zijn
oorsprong uit een Griekse mythe die doorheen het verhaal vervaagt waardoor het een nieuw verhaal ontstaat. De verkregen chronologie uit het verhaal is ontstaan uit een spel van ineen gepuzzelde constructies uit verschillende kortverhalen. Door scharnierstukken toe te voegen werden de verhalen gebundeld tot een doorlopende en harmonieuze raamvertelling, waarin een plastische wereld vol verbeelding en herschepping centraal staat.