GRADUATION SHOW: Lynn Devos

LUCA School of Arts Brussel

« terug naar Graduation Show overzicht

Lynn Devos (°1990) is in 2014 afgestudeerd aan het KASK met een master in Grafisch Ontwerp. Met een jaar werkervaring en een lerarendiploma op zak besluit ze in 2018 tijdens het les geven in de academie van Asse toch verder te gaan studeren. In 2021 is ze heel blij om op haar 31ste toch nog haar droomstudie te hebben afgerond, een master in Beeldverhaal. Ze ambieert het lesgeven te blijven combineren met een carrière als beeldenmaakster.

De vormgeefster en illustratrice woont in Brussel, waar ze elke dag geïnspireerd geraakt om ervaringen in beelden te gieten. In haar werk draait het vaak om de vrouwelijke complexiteit, innerlijke gevoelswerelden en grote contrasten in onze maatschappij. Lynn schuwt het cynische noch het humoristische, terwijl ze zoekt naar speelse manieren om de bij de lezer een gevoelige snaar te raken.

Over Amethist: “Josee spendeerde haar zomers als kind op de camping, waardoor ze er iedereen kent. Maar nu is alles anders. Er kronkelt een wirwar van met potlood getekende lijnen boven Josee’s hoofd sinds ze niet meer kan zien. Missy en Richie ten spijt, de jonge vrouw brengt de lege dagen nog het liefst dromend door. Zal ze er in slagen zich als blinde een tweede kans op een menswaardig leven te gunnen?

Doorheen experimentele tekeningen in waterverf en in potlood schept de tekenares twee werelden. De lezer krijgt de kans stil te staan bij de moeilijkheden van de blinde vrouw en het hoe belangrijk vertrouwen in de medemens is wanneer je opeens afhankelijk wordt.”