De Plastieken Plunk 2022: de affiche
12 april 2022 


pepesoiree2022Afgelopen nacht werden de inschrijvingen voor de dertiende editie van de Plastieken Plunk afgesloten. De redactie van Pulp deLuxe buigt zich nu over de longlist van zesenvijftig strips voor de Plastieken Plunk en drieëndertig strips voor de PukkelPlunk om er een shortlist uit de destilleren.

Intussen kunnen we met enige trots de affiche van de PéPé Soirée presenteren, die dit jaar opnieuw zal doorgaan op Zine Happening in de Kunsthal in Gent. De affiche is deze keer van de hand van Josse Pommé, die vorig jaar al Pulp deLuxe debuteerde met Grappo. Uit zijn verhoor van vorig jaar leerden we dat tekenaar Lee Bermejo een grote inspiratiebron was, voor de affiche van de PéPé Soirée liet hij zich inspireren door de filmaffiche van Army of Darkness van Sam Raimi.

Vorig jaar moest je het nog stellen met een livestream van de uitreiking, dit jaar is iedereen welkom om die mee te maken. De PéPé Soirée gaat door op het einde van de eerste festivaldag van Zine Happening op zaterdag 30 april om 19u. Achtereenvolgens worden de PukkelPlunk, de Small Press BIG Award en tenslotte de Plastieken Plunk uitgereikt.

knop-01Gerelateerde berichten

More Story

Het Verhoor: Joris Mertens over Bleekwater

Onlangs verscheen bij Oogachtend het tweede boek van Joris Mertens. Bleekwater staat opnieuw bol van de referenties naar...