De Plastieken Plunk is terug !
17 februari 2021 


Twee en een half jaar bleef hij in zijn kot, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ziedaar … de grootste kleine prijs voor kortstrips, De Plastieken Plunk, is helemaal terug: groter, kleiner, breder, ronder, ambitieuzer en enthousiaster dan ooit.

plastiekenplunk2021Hoe werkt het? Check het reglement en schrijf je in. Dat kan vanaf nu. Vervolgens kom je met een meesterlijke kortstrip op de proppen, je zendt die in en de rest is voor de geschiedenisboeken.

Wie Plastieken Plunk zegt, zegt in dezelfde adem PéPé Soirée. Deze legendarische uitreiking zal doorgaan op zaterdag 24 april, tijdens Zine Happening in de Kunsthal in Gent, waar Pulp deLuxe dit jaar co-organisator van wordt.

Asjemenou?! Ja, u leest het goed. Deze gloednieuwe samenwerking zorgt trouwens voor 2 extra prijzen: de Small Press BIG Award, de prijs voor de origineelste zine van het festival, en de PukkelPlunk, dat zich richt op tekenaars tussen 14 en 18 jaar. Er kan nu ook ingeschreven worden voor de PukkelPlunk.

Meer info over dit grote feest volgt nog. Nog goed om weten: indien een fysieke samenkomst niet mogelijk blijkt door ‘you-know-what’, dan zal de uitreiking via livestream te bekijken zijn. Dus geen excuses om niet mee te doen.

Bij deze nog een warme oproep om dit heugelijk nieuws te verspreiden.

knop-01 knop-02 knop-03Gerelateerde berichten

More Story

Het Verhoor: Ephameron over Nooit meer Alleen

Op Valentijnsdag hadden we jullie vanavond kunnen verwennen met een romantische kortstrip die het feest van de liefde alle...