PukkelPlunk (14-18 jaar)
28 april 2023 


Ben jij een jonge striptekenaar (14-18jaar) of ben jij leerkracht, begeleider, ouder, voogd,… van jeugdig striptekentalent? Dan hebben we goed nieuws! De PukkelPlunk, het jongere neefje van striptekenprijs De Plastieken Plunk komt dit jaar terug!

De prijs voor beste korte strip voor jongeren tussen 14 en 18 zal worden uitgereikt op 20 mei, tijdens Pépé Soiree als deel van het Zine Happening festival in Gent. Ook op Pépé Soiree wordt de Plastieken Plunk, prijs voor beste korte strip van striptekenaars ouder dan 18 uitgereikt.

Inschrijven kan via deze pagina check ook zeker het reglement. De deadline is 03 mei 2023, maar laat dat jou niet afschrikken, je hoeft niet snel snel nog een nieuwe strip te maken maar mag ook oudere strips opsturen. Het kunnen strips zijn die je thuis op je eentje hebt gemaakt, op school of de academie als deel van een opdracht, tijdens een workshop,… Ook strips die je samen met vrienden of medeleerlingen hebt gemaakt kan je inschrijven.
Voor leerkrachten, begeleiders, ouders, voogden,… ook jullie kunnen namens jullie leerlingen/kinderen inschrijven. Heb je een workshop striptekenen gegeven? Geef je striptekenen aan in het DKO? Heb je met je klas eens een stripproject gedaan? Of heb je thuis een fervent striptekenaar? Twijfel dan niet om de resultaten in te schrijven!

Ook groepswerken mogen worden opgestuurd!

(illustratie: Dido Drachman)Gerelateerde berichten

More Story

Wie wordt de laatste eigenaar van De Plastieken Plunk?

Driemaal is scheepsrecht, of toch voor diegene die nog een laatste keer zijn/haar kans wil wagen in de strijd om de Plastieken...