Pulp deLuxe in Muntpunt (01): Yannick Pelegrin
6 februari 2018 


Vorige week mocht de recentste Plastieken Plunk-winnaar Yannick Pelegrin als eerste tekenaar van Pulp deLuxe een stukje van de bibliotheek van Muntpunt uitkiezen om als canvas te gebruiken in kader van Stripclub Muntpunt. Het resultaat kan je hieronder bewonderen en uiteraard ook nog ter plaatse in Muntpunt zelf.

 

Uiteraard lieten we Yannick Pelegrin, die je kent van zijn strip Oerwoud achter glas op deze site, niet gaan zonder hem een paar vragen voor te schotelen.

Waar ben je zoal mee bezig als je niet in een bibliotheek zit?

Ik was tot voor kort nog druk bezig met de laatste loodjes te leggen aan mijn boek, Aldo. Het zou zeer binnenkort naar de drukker moeten om dan in mei klaar te liggen bij de stripmarchand. De eerste 10 pagina’s zijn te lezen op Stroke als voorproevertje voor de geïnteresseerden. Verder ben ik wat tests aan het maken voor een volgend project, maar dat is nog maar het prille begin !

Hoe ben je te werk gegaan in Muntpunt? Welke locatie, welke materialen, welk onderwerp?

Ik heb de grote ruit links bovenaan de trappen op de eerste verdieping aangepakt. Ik dacht eerst een muurschildering te maken maar dat leek mij praktisch nogal moeilijk. Het is denk ik belangrijk als je actief bent als tekenaar om altijd nieuwe dingen te blijven doen en ik had nog nooit een grote raamtekening gemaakt en van het één komt het andere. Ik heb mij ook opzettelijk niet te veel gebaseerd op voorstudies of een ontwerp en heb mij vooral laten leiden door mijn gevoel, wat resulteert in een louter decoratieve raamtekening, met wat verwijzingen naar mijn opkomend boek !

Wie was de vreemdste bezoeker de voorbije week?

Vreemd weet ik niet zo goed, wel vriendelijk. Veel mensen die wuiven van op straat en een babbeltje komen slaan, erg fijn.
Eerlijk gezegd had ik vaak het gevoel dat ik de vreemdste snuiter in de kamer was.

Waar zou je een lijk kunnen verbergen in muntpunt zonder dat iemand het opmerkt?

Hopelijk niet voor mijn raamtekening…Gerelateerde berichten

Grensgebied: VROOM

Grensgebied: VROOM

16 januari 2023 
0
Zine Club Pen Pals

Zine Club Pen Pals

20 december 2020 
0
More Story

Stripclub Muntpunt

Afgelopen week bewerkte Plastieken Plunk-winnaar Yannick Pelegrin reeds de eerste vrije ruimte in Bibliotheek Muntpunt in Brussel....