Het Verhoor: Zie Groenen
7 april 2019 


Onlangs publiceerden we Swimming van Zie Groenen op Pulp deLuxe. We hadden even een kort gesprekje met deze jonge kleurrijke Nederlandse tekenares in een nieuwe aflevering van Het Verhoor.

verhoor-zie

Stel jezelf voor
Hallo! Ik ben Zie Groenen. Ik hou van kleur, dat is niet alleen te zien in mijn uiterlijk maar ook in mijn strips. Vorig jaar ben ik af gestudeerd aan de ArtEZ Zwolle met Comic Design. Momenteel ben ik een strip aan het maken en probeer ik mijn weg te vinden binnen de creatieve wereld.

Er zijn altijd thema’s die ik spannend vind zoals menselijk gedrag, seks, feesten en drugs.

Waar haal je doorgaans je inspiratie vandaan?
Inspiratie vind ik een heel vreemd begrip. Waarschijnlijk omdat ideeën bij mij niet altijd bewust van een specifieke plek komen maar vrij willekeurig in mijn hoofd opkomen. Alle goede ideeën blijven lang genoeg in mijn hoofd spoken tot dat ik het op papier zet. Wel zijn er altijd thema’s die ik spannend vind zoals: menselijk gedrag, seks, feesten en drugs. Gebeurtenissen omtrent deze thema’s pik ik dan ook snel op. Soms vind ik het ook leuk om letterlijk dingen uit mijn omgeving te verwerken tot een tekening of een scene in een strip.

Onlangs publiceerden we Swimming op Pulp deLuxe. Kan je ons iets meer vertellen over je strip?
De strip Swimming heb ik gemaakt als een opdracht voor ArtEZ. De studenten mochten toen kiezen uit een bepaald aantal thema’s binnen het thema lente. Toen heb ik gekozen voor ‘biologisch’. Daarbij kreeg ik vrij snel zin om mensen met kikkervisjes te combineren tot een wezen. Dat is een goed voorbeeld van een idee wat zo maar is komen aanvliegen. De rest van het verhaal is daaromheen ontstaan.

pic05

Wat kunnen we in de toekomst van u verwachten?
Zoals eerdergenoemd ben ik nu met een korte strip bezig. Voor de verandering is dat een kindvriendelijk verhaal, deze maak ik samen met mijn partner Kristian. Er is ook een idee voor een groter persoonlijk boek. Tussendoor maak ik een hoop losse tekeningen, die ik met veel plezier online deel.

Swimming op Pulp deLuxe »
Profiel Zie Groenen »Gerelateerde berichten

More Story

Grensgebied: Vite, COUPE

Voor een keer een bondige Grensgebied-aflevering. Onze vrienden van Vite lanceren komende donderdag niet hun nieuwste boek,...