Eindejaarsvragen 2016 (2)
26 december 2016 


We zijn de laatste weken van 2016 ingegaan en traditiegetrouw volgen dan de eindejaarslijstjes. Ook Pulp deLuxe ontsnapt er niet aan: wij blikken terug op het voorbije jaar en schotelden onze auteurs volgende 5 vragen voor.

1. Wat was voor jou de meest belangrijke gebeurtenis van ’t jaar?
2. Welk boek had je afgelopen jaar zeker willen lezen maar ligt nog te wachten op de stapel?
3. Welke tekenaar mag er van jou wat meer media-aandacht krijgen in 2017?
4. Wanneer zal de wereld volgens jou vergaan en wat wil je nog zeker doen voor het zover is?
5. Wat zijn je toekomstplannen voor het komende jaar?

Simon Spruyt // bio »

1. De verkiezingen in de VS

2. Iets van P.G. Wodehouse, maar er kwam altijd een ander boek tussen.

3. Tekenaars moeten zich in stilte bezighouden!

4. De wereld binnen 5 miljard jaar als de zon de aarde opslokt, de mensheid gok ik rond 13 augustus 2017. Tegen dan hoop ik een nieuwe einddatum verzonnen te hebben, en een excuus waarom het toch nog niet zover was.

5. Gewoon verder het bestaan van Facebook ontkennen.


Jeroen Los // bio »

1. Van alle onbegrijpelijke dingen waar ik iets van geprobeerd heb te begrijpen dit jaar, heb ik, in zoverre ik het juist begrepen heb; net als ieder van ons, niets begrepen. Daarom is het hopelijk begrijpelijk dat ik, wat het antwoord betreft, in gebreke zal moeten blijven.

2. Deserteur van Halfdan Pisket.

3. Wide Vercnocke.

4. Beter dan George Carlin kan ik het niet verwoorden: “The planet isn’t going anywhere. We are! (…) The planet’ll shake us off like a bad case of fleas.”
Wat ik in de tussentijd nog wil doen? Waarom geen manier vinden om Carlin te klonen voor meer van dat soort leuks.
Of gitaar leren spelen natuurlijk.

5. Een graphic novel debuut de wereld in sturen! Binnen enkele maanden, als de wereld niet vergaat, verschijnt bij Uitgeverij Lebowski Bella, in samenwerking met Joost Vandecasteele.


Stijn Felix // bio »

1. Het was nogal een bewogen jaar, op wereldvlak dan, met Trump als spijtige climax. Voor de muziek was het een triestig jaar. Vooral de dood van David Bowie, vergezeld van het groots afscheidsalbum, heeft mij aangegrepen.

2. Het smelt van Lize Spit ben ik in begonnen. Daar moet ik tussen de feesten door toch eens in verder lezen. In de categorie wetenschappelijke zelf-hulp-boeken en wel uitgelezen: Een opgeruimde geest van Daniel Levitin. Deze neurowetenschapper geeft hierin inzichten en tips die ik goed kan gebruiken. Met prenten en ook uitgelezen: In the PinesErik Kriek; Is er dan niemand boos?Toon Tellegem & Marc Boutavant

3. Ikzelf 😉
Doe maar Lukas Verstraete. Al zullen zijn krachtige, in het oog springende prenten wel als vanzelf de aandacht krijgen die ze verdienen.

4. En we zijn nog maar goed en wel begonnen…
Gewoon voortdoen en af en toe ook pauzeren.

5. Niets bijzonder. Gewoon voortdoen en af en toe ook pauzeren.

 


Inne Haine // bio »

1. Op persoonlijk vlak: het feit dat mijn vriend en ik zijn ingetrokken in ons eerste eigen huis.
Op professioneel gebied: ik was heel blij toen ik vernam dat mijn strip Het Mirakel van Vierves in het Frans vertaald wordt. Het boek komt uit in 2017.

2. Ik ben benieuwd naar Weegee van Wauter Mannaert en Max De Radiguès.

3. De geniale tekenaars Bart Schoofs en Frederik Van den Stock.

4. Volgens Nostradamus, de Maya’s en de Getuigen van Jehova is het einde nabij of is het al voorbij.
Ik denk dat de wereld weer een beetje zal vergaan op de inhuldiging van Trump als nieuwe president van de USA.
Hopelijk kan ik nog eens goed op vakantie gaan voordat alles naar de klote is.

5. Een nieuw stripverhaal op de rails krijgen, samen met mijn vriend Mathias Van den Berge. We zijn er al een tijdje mee bezig, maar het is nog wat zoeken naar een goed verhaal en de juiste invalshoek.


Ludwig Volbeda // bio »

1. Mondiaal gebeurde er te veel heftige dingen om te kunnen of willen kiezen. Op tekengebied was de belangrijkste gebeurtenis het verschijnen van een eerste kinderboek en een eerste prentenboek.

2. Ik ben vier keer opnieuw begonnen in het boek Austerlitz van W.G. Sebald maar ik vind het begin al zo mooi dat ik het niet versplinterd wil lezen. Nu leg ik het steeds weg voor de vakantie die ik toch niet neem. Qua strips wil ik nu weleens alles van Nicolas de Crécy lezen. Een ander boek dat ik dit jaar steeds had uitgesteld maar ook steeds weer opschreef vanwege de mooie titel heb ik nu eindelijk bekeken. Het gaat om Mark Smeets: De triomf van het tekenen. Dat boek laat mooi het charmante en raadselachtige van onafgeronde strippagina’s zien.

3. Peter Van den Ende. Zijn debuut komt komend jaar uit bij Querido. Leg dan vervolgens allemaal uw pennen weg om genadeloos diep weg te zinken in het stendhalsyndroom.

4. Dat is allang ingezet. Sorry.

5. Er komen drie nieuwe kinderboeken aan, die eerst nog getekend moeten worden.Gerelateerde berichten

More Story

Pulp deLuxe gaat (minstens) nog door tot eind 2020

Tweede Kerstdag zorgde voor heuglijk nieuws in eigen huis. Het Vlaams Fonds voor de Letteren bracht vandaag het nieuws dat ze ons een structurele...