GRID – one page comic expo
22 mei 2024 


GRID is onze eerste one page comic expo. Hiermee bieden we een platform aan voor makers om hun beeldverhaal te tonen aan het grote publiek. Deze expo gaat door van 21 tot 30 juni 2024 in Edward in Gent.

affiche_zondersnijtekens-1wanneer: 21-30 juni 2024
waar: Bar Edward, Speldenstraat 1, 9000 Gent
wat: Tentoonstelling en activiteiten

21.06: Vernissage »
22.06: 24h Comics Challenge »
27.06: Drink&Draw deLuxe »
29.06: De Grote StripBitch »
30.06: Finissage met lezing/workshop AI en illustratie »

Gelijkvloers: Expo en Café
Verdieping 1: Galerie Platte Commerce

do-vr: 17u-22u
za-zo: 11u-22u

De naam GRID verwijst naar de ‘vakjes’ waaruit veel strips zijn opgebouwd. Het grid heeft een lange geschiedenis binnen het narratieve beeld, insinueert het verstrijken van tijd en creëert een wereld waarin scènes en personages zich kunnen ontplooien.

Uit de 225 inzendingen maakte een driekoppige jury een selectie van veertien one page comics. Deze ingezonden werken worden netjes ingekaderd en krijgen een plek op de tentoonstelling. Naast de expo kan je genieten van een week vol activiteiten.

title-vern
Ontdek op vrijdag 21 juni als eerste de tentoongestelde werken van Bobby de Groot, Hanno De Rycke, Imke Bogers, Jari Asselman, Jeroen van Wijngaarden, Joost Halbertsma, Louise De Meester, Lotte Dijkstra, Maryse De Bruyn, Nathan Verbeelen, Nova de Hoo, Octavia Roodt, Pinda en Reinout Bossuyt.

Ontdek hier de teaser van de geselecteerde werken »

Deuren gaan open vanaf 17u. De officiële opening is om 20u.


24hccEen kamer… 24 tekenaars… elk met 24 lege pagina’s… en 24 uur die voor ons liggen… GO!

Zo ziet de 24h Comics Challenge eruit. Het concept is ooit bedacht door de befaamde stripmaker en theoreticus Scott McCloud in 1990 om striptekenaars uit te dagen om binnen één dag één beeldverhaal af te werken.

De 24 uur durende tekenmarathon op zaterdag 22 juni wordt georganiseerd door Tieten Met Haar. Striptekenaars gaan er de uitdaging aan om een beeldverhaal te creëren in 24 uur, van begin tot einde. Een ware marathon. Er zijn 24 plaatsen. De open call om deel te nemen loopt nog tot dat aantal bereikt is.

Schrijf je hier in »

title-ddd
Donderdag 27 juni zijn jullie welkom op een Drink&Draw deLuxe. Neem je schetsboek mee en schuif aan tafel om vrij te tekenen of je te laten inspireren door de muziek en de muzikanten.

title-cafe
Wat mag het zijn, een pintje of een wijntje? Met een drankje in de hand verken je de veertien ingezonden beeldverhalen van GRID. Bovendien kan je er nog een extra tentoonstelling meepikken van Galerie Platte Commerce.

title-bitch
Wie eens wil reflecteren over zijn werk kan op zaterdag 29 juni terecht bij De Grote StripBitch.

We bekijken samen je werk en geven je feedback op je werk en je artistieke parcours. Inschrijven is verplicht, je krijgt een tijdslot toegewezen.

title-ai
Benieuwd hoe je van ai gebruik kan maken bij het creëren en aanpassen van tekeningen? Of zit je met ethische en praktische vragen over wat ai komt veranderen in het veld van illustratoren en striptekenaars? Schrijf je in voor deze AI workshop en kom er alles over te weten. Je mag op het einde zelf ook even aan de slag gaan.

title-partners
GRID is een initiatief van Pulp deLuxe en wordt gesteund door Literatuur Vlaanderen, Cultuur Gent, Stripgids, Trefpunt en Zwartopwit.

partners

title-info

Hier vind je een link naar de Facebook evenementpagina »
Vorig artikel
GRID: de jury
Volgend artikel
GRID - de teaserGerelateerde berichten

GRID – de teaser

GRID – de teaser

26 mei 2024 
0
GRID: de jury

GRID: de jury

23 april 2024 
0
More Story

GRID: de jury

Nog tot zaterdag 27 april middernacht kan je je inschrijven voor GRID. Vandaag stellen we de jury voor die uit alle inzendingen...