Eindejaarsvragen 2018 (2)
30 december 2018 


We zijn de laatste week van 2018 ingegaan en traditiegetrouw volgen dan de eindejaarslijstjes. Ook Pulp deLuxe ontsnapt er niet aan: wij blikken terug op het voorbije jaar en schotelden onze auteurs volgende 5 vragen voor.

1. Wat is het beste dat je gelezen hebt in 2018?
2. Voor welke persoon had/heeft u het meest bewondering in 2018?
3. Wat was de grootste ontgoocheling van 2018?
4. Wat zijn de vooruitzichten voor 2019?
5. Welke striptekenaar mag jouw biografie schrijven en tekenen ?

Maarten Vande Wiele // bio »

1. Megahex van Simon Hanselmann

2. Het lichaam van Gus Kenworthy.

3. Les liasons dangereuses van Choderlos de Laclos. Boring as f*ck.

4. Zeep #2, Goldfinger in 007 pagina’s en meer, veel meer…

5. Reinhart Croon


Mario Boon // bio »

1. Ik was onder de indruk van Totem. Niet alleen omwille van de tekeningen, maar vooral van het verhaal. Ook de Franse integrale van Heer der Dolende zielen van Mathieu Bonhomme was een dik meesterwerk.

2. Laten we het effe politiek doen: diegenen die blijven strijden voor de waarheid en tegen de rechtse trollen aan de macht.

3. Het besef dat print in Vlaanderen dood is en uitgevers dus ook geen moeite meer doen om iets te forceren. En dat is allemaal de schuld van het internet.

4. In maart verschijnt mijn nieuwste strip en vier ik tegelijkertijd de 20ste verjaardag van het verschijnen van mijn 1ste strip. Wat een rollercoaster van emoties gaat me dat zijn!

5. Dave McKean zal wel een beetje te hoog gegrepen zijn, zeker?


Inne Haine // bio »

1. Dit jaar hebben we enkele manga’s van Junji Ito in huis gehaald. Ik heb vooral genoten van Tomie, een bundeling horrorverhalen waarin een knap meisje het hoofd van heel wat jongens en mannen op hol brengt. Gelukkig is het een dik boek, want ik lees het heel gretig.

2. In de categorie beste animatie-filmmakers: Emma De Swaef & Marc James Roels met hun film Ce Magnifique Gâteau. Ik bewonder de manier waarop ze wol en textiel gebruiken om een heel eigen wereld te creëren.

3. Het politieke gekibbel in België. Ik had liever dat ze wat meer aandacht aan natuurbehoud en het klimaat hadden geschonken.

4. Mathias Van den Berge en ik gaan in 2019 verder werken aan ons stripverhaal In Goed Gezelschap. Mijn goed voornemen is om een goede workflow te vinden, in 2018 heb ik me te vaak laten afleiden.

5. Cyril Pedrosa


Miel Vandepitte // bio »

1 & 3. Het antwoord gaat dit jaar samen. Het was een teleurstelling om de Gentse stripwinkel Epic te zien sluiten, maar als gevolg daarvan heb ik wel een hele hoop strips met korting kunnen kopen. Onder andere Hubert van Ben Gijsemans, die me denk ik het meeste is bijgebleven. .

2. Stan Lee. Ik heb thuis een paar van zijn klassieke Avengers-comics uit de jaren zestig, en zoals hij daarin in de lezersrubrieken, titelpagina’s en alle tekstballonnetjes de fans toesprak, sprak hij tot voor kort nog steeds op conventies en in interviews. Hij is er in geslaagd iets te vinden dat hem zijn hele leven bleef boeien, en liet zich niet beïnvloeden door de reputatie en financiële toestand die het hem bracht.

4. Een bachelorproef maken tijdens de eerste helft van het jaar en daarna aan mijn master beginnen. Dat zijn twee dingen waar ik al een paar jaar naar uit kijk, maar ook heel zenuwachtig voor ben. Op kortere termijn kan ik niet wachten tot 4 januari, wanneer in Tokyo Wrestle Kingdom 13 plaatsvindt. Op vlak van strips kijk ik uit naar het verschijnen van Slartz’ Limbo, Lux in Tenebris bij Oogachtend.

5. Ik zou het nogal confronterend vinden om een volledige strip over een op mezelf gebaseerd personage te moeten lezen. De tekenaar en schrijver moet dus iemand zijn die vooral goed achtergronden kan weergeven, zodat de focus niet te hard op mezelf ligt. Liefst is het ook iemand die eerder saaie gebeurtenissen op een spannende manier kan weergeven. Mijn eerste keus is daarom Geoff Darrow.
Ik weet niet of het meetelt als strip, maar ik zou mezelf ook wel graag in een waar-is-wally-boek zien.
Gerelateerde berichten

More Story

Eindejaarsvragen 2018 (1)

We zijn de laatste week van 2018 ingegaan en traditiegetrouw volgen dan de eindejaarslijstjes. Ook Pulp deLuxe ontsnapt er niet...