Maarten Vande Wiele wint de 11e Plastieken Plunk
21 november 2018 


Op zaterdag 17 november werd op de PéPé Soirée de elfde winnaar van De Plastieken Plunk bekend gemaakt. Deze prijs voor het beste korte stripverhaal ging naar Maarten Vande Wiele voor zijn strip Octopussy in 007 pages.

De jury bestond dit jaar uit voorzitter Joost Pollman (Stripjournalist voor De Volkskrant, organisator van expo’s en lezingen, …), Tine Guns (Beeldend kunstenares) en Lectrr (cartoonist). Zij roemden de strip van Maarten Vande Wiele om het onovertroffen vakmanschap en de stijl die er met kop en schouders bovenuit stak.

Maarten Vande Wiele steekt 250 euro en het door Luc Cromheecke zelf geknede trofeebeeldje op zak. De strip Het Narrenpact van Miel Vandepitte kreeg een eervolle vermelding.

De publieksprijs, die bepaald wordt door het stemmende internet, ging dit jaar naar Speeltijd van Lien Vanstiphout.

Om en bij de 5.000 personen stemden voor hun favoriete strip en dankzij hen mag Lien Vanstiphout 150 euro opsouperen. 100 Euro daarvan komt van de stripnieuwssite Stripspeciaalzaak.be, die de prijzenpot verdriedubbelde.

Octopussy in 007 pages zal in Stripgids Nr. 5 in het voorjaar van 2019 te lezen zijn.

De aanwezigen zagen dat het goed was, dronken iets op de gezondheid van de winnaars, roemden de gulhartigheid van onze sponsors: Oogachtend, Bries, Yieha, ’t Vlaams Stripcentrum, Stripgids, De Stripspeciaalzaak, Pulp Deluxe, De Stripgilde en Stroke en gingen nadien allen heen in vrede.

Begin juni hadden we al een gesprek met Maarten Vande Wiele over Octopussy in 007 pages.

(later komt hier een filmpje van de uitreiking)Gerelateerde berichten

More Story

Het Verhoor: Valentine Gallardo

Afgelopen zondag publiceerden we A Strong Woman van Valentine Gallardo, één van de favorieten voor de elfde Plastieken...