De Plastieken Plunk zkt een nieuwe winnaar (M/V/X)
5 april 2022 


“Leuk, maar de volgende keer mag er terug een feestje bij.”

Vorig jaar maakte de Plastieken Plunk, de prijs voor de beste kortstrip, zijn grote comeback, ditmaal als onderdeel van het festival Zine Happening in Gent. Hoewel de bijhorende PéPé Soirée met de Kunsthal een nieuw groots onderdak vond, zorgden de gekende omstandigheden ervoor dat de uitreiking vooral thuis gevolgd werd via het livestream-kanaal van Pulp deLuxe.

Hoog tijd om dit jaar onze schade in te halen met een spetterend feestje.

Maar voor het zover is hebben we eerst inzendingen nodig van stripmakers. Vanaf vandaag kan je je terug inschrijven voor de Plastieken Plunk 2022. Check eerst het reglement en begeef je dan naar ons inschrijvingsformulier. Vervolgens stuur je ons je meesterlijk gemaakte strip door.

De uiterste datum van inzending is dit jaar maandag 11 april 2022. Daarna wordt een shortlist samengesteld van acht kortstrips die op de PéPé Soirée zullen meedingen naar de hoofdvogel. De PéPé Soirée vindt opnieuw plaats tijdens Zine Happening, waarvan Pulp deLuxe terug co-organisator is, op zaterdag 30 april in de Kunsthal in Gent. De winnaar gaat naar huis met €250 en een geboetseerd beeldje van Luc Cromheecke. De winnende strip wordt tevens gepubliceerd in Stripgids en Zone 5300 en geëxposeerd in bibliotheek De Krook in Gent.

Naast de Plastieken Plunk wordt ook de PukkelPlunk opnieuw uitgereikt, de jeugdprijs die zich richt op stripmakers tussen 14 en 18 jaar, en de Small Press BIG Award, de prijs voor de meest in het oog springende zine van het festival. Voor de PukkelPlunk kan je je nu ook inschrijven. Voor de kunstacademies overal te lande is het de kans om in navolging van de Kunstacademie van Wetteren de geschiedenisboeken te halen.

Verdere praktische info over de PéPé Soirée volgt later nog. Bij deze nog een warme oproep om dit nieuws verder te verspreiden.

knop-01 knop-02 knop-03Gerelateerde berichten

More Story

Het Verhoor: Mario Boon over Onze Oorlog

Op 2 maart 2022 verscheen bij Standaard Uitgeverij Onze Oorlog, een historisch one-shot van Mario Boon die waargebeurde feiten...