Pulp deLuxe gaat op vakantie
8 juli 2024 


Je had het in onze terugblik van GRID al gelezen, maar Pulp deLuxe trekt zich voor drie maanden terug en sluit de deuren voor een welverdiende vakantie. Uiteraard doen we dat niet zonder je opnieuw te voorzien van de nodige vakantietips om die periode te overbruggen. Zo is er een nieuwe Stripgids, die een zomerse uitstap maakt naar Griekenland en terugblikt op 50 jaar Stripgids.

Wie maar niet genoeg krijgt van onze voorbije expo GRID, kan de expo integraal in huis halen, via de mapjes met veertien poster die we te koop aanbieden in onze nieuwe webshop.

 

Maar er zijn ook heel wat zomerse activiteiten en festivals die we in de kijker willen zetten, waaronder een zomerse versie van onze Drink&Draws, gehost door redactielid Kayo Quintens.

Drink & Draw Summer Morning Sessions (Gent)

drinkdraw_summersessionsGoesting om uw dag met een kop koffie te starten? En koppelen we daar meteen een tekenmomentje aan? Of het nu een werkdag of vakantiedag start, tekenen kan deel worden van je routine. Sluit mee aan bij de summer morning drawing sessions om van ’s ochtends al in je schetsboek te duiken. Een frisse tekening bij de start van de dag en een leuke uitwisseling met andere tekenaars.

De eerste data zijn 11 en 13 juli. De data voor augustus zijn nog niet bekend. De locaties zijn gevarieerd: gaande van een terrasje in het centrum, tot een plekje aan het water of een drukke markt in de vroege uurtjes. Suggesties van de deelnemers zijn ook altijd welkom.

Om deel te nemen en voor meer info kan je bij @kayoquintens terecht.

 

Daarnaast zijn er nog wat activiteiten om de zomer mee te vullen :

Vanaf 01-07 : Boerke Natuurlijk in De Krook (Gent)
In De Krook opent op maandag 1 juli de gratis expo ‘Boerke Natuurlijk’. Panelen, tekeningen, zoekprenten en kortfilmpjes tonen hoe het sympathieke maar meelijwekkende personage van striptekenaar en Gentenaar Pieter De Poortere worstelt met de klimaatveranderingen.
Lees meer »

10/08 tot 08/09 Jazz & Strips in Stripmuseum (Brussel)
Nog gans deze zomer kan je in het Stripmuseum de tentoonstelling Jazz & Strips bezoeken. Verschillende stripalbums lieten zich inspireren door de muziek op vlak van sfeer, geschiedenis en iconische artiesten. Deze zomer bundelt het Stripmuseum de krachten met het Maison du Jazz van Luik en stellen ze samen een tentoonstelling voor die de relatie tussen jazz en stripkunst viert.
Lees meer »

17/08 : Prente Art Market in Feestzaal ‘t Verzet (Knokke-Heist)
In de tweede helft van augustus is er aan de kust een zinefest waar je wellicht wel iemand van Pulp deLuxe tegen het lijf loopt.
Lees meer »

06/09 – 08/09 : Brussels Stripfeest in het Gare Maritime op de Tour & Taxis-site (Brussel)
Het Stripfeest neemt je mee op een ontdekkingsreis door de verschillende stripgenres en -universa. Het programma moet nog worden bevestigd, maar op 6 september is er De Grote Strippitch, waar tekenaars hun werk kunnen voorleggen aan uitgevers en aan Pulp deLuxe.
Lees meer »

07/09 tot 11/11 : Expo De Bronzen Adhemar – Brecht Evens (Turnhout)

De 25ste Bronzen Adhemar ging onlangs naar Brecht Evens, bekend van een hele reeks graphic novels zoals ‘De Liefhebbers’ en ‘Het Amusement’. In september is hij officieel de eerste tekenaar die zowel De Bronzen Adhemar als De Plastieken Plunk op zijn kast heeft staan.
Ter voorbereiding kun je nog eens zijn video-verhoor bekijken ter gelegenheid van zijn overzichtsexpo in Hasselt in 2021.

18/09 : Stripgids Salon in De Krook (Gent)
Op woensdag achttien september strijkt het Stripgids Salon neer in Bibliotheek De Krook. Marjan Temmerman (VRT) gaat in haar salon in gesprek met Miel Vandepitte, Hanco Kolk en Frauke en Elke Leenhauwers.
Lees meer »

20/09 – 21/09 : Cross Comix in bioscoop Cinerama en muziekpodium WORM (Rotterdam, Nederland)
Talks, muziek, exposities, hand-on activiteiten, … Het festival in Rotterdam toont opnieuw het beeldverhaal vanuit verschillende hoeken. En Pulp deLuxe is er ook aanwezig.
Lees meer »

 

Gans de zomer komen ook de 14 strips van GRID in de kijker te staan.

De redactie van Pulp deLuxe wenst jullie een prettige zomer toe!
Vorig artikel
Dit was GRIDGerelateerde berichten

More Story

Dit was GRID

Na tien dynamische dagen vol GRID-actie komt er ook een einde aan het 21ste jaar van Pulp deLuxe. Voorlopig sluiten we onze...