Het Verhoor: Louise Goffin
8 maart 2020 


Afgelopen zondag publiceerden we nog het doldwaze kortverhaal “Een Buitengewoon Record” van Louise Goffin op Pulp deLuxe. Uiteraard wilden we wel eens weten welk sappig verhaal daaraan vast hing en vanwaar haar fascinatie voor weelderige snorren kwam.

Wat moet de lezer weten over jou?
Ik ben Louise en ik teken het liefst dingen waar ik zelf mee kan lachen.

Afgelopen zondag publiceerden we “Een Buitengewoon Record” op Pulp deLuxe. Iets zegt me dat daar een geweldige anekdote van op een zomers rockfestival aan vast hangt.
Helaas, maar misschien ook gelukkig, bestaat hier geen geweldige anekdote van. Deze strip heb ik gemaakt in het kader van school. We moesten een verhaal maken waarin een levenloos object de hoofdrol kreeg. De uitdaging bestond er dus uit de strip interessant te houden. Een ludiek thema was volgens mij de ideale keuze hiervoor.

 

Waar haal jij doorgaans je inspiratie vandaan?
Ik ben opgegroeid tijdens een bloeiperiode van Cartoon Network. Shows zoals Courage the Cowardly Dog en Ed, Edd n Eddy hebben veel voor mij betekend. Ik merk dat ik nog steeds veel inspiratie put uit van de pot gerukte animaties. En als extra bonus is het kijken van zulke shows een ideaal tijdverdrijf.

 

 

Je krijgt les van Kim Duchateau aan de PXL-MAD in Hasselt. Is zijn invloed te merken in jouw strip(s)?
Kim Duchateau staat altijd klaar om de zotste ideeën van zijn studenten te horen. In mijn geval heeft dit dus een positieve invloed. Wanneer je gesteund wordt in het maken van een verhaal over (in dit geval) kak, dan kan je dit met des te meer zelfvertrouwen doen. Kim was ook degene die me motiveerde om deze strip naar jullie door te sturen. Het geeft me alleszins een idee dat ik niet enkel nog werk binnen de veilige muren van school, maar dat ik mij stilaan aan het voorbereiden ben op het werkveld.

Misschien gaat het over een ‘gemis’ van de snor die ik als vrouw ervaar.

Is er ook een focus op beeldverhalen in de PXL-MAD?
Dat hangt af van welke specifieke richting je binnen de PXL-MAD kiest. Ik bijvoorbeeld heb gekozen voor de richting illustratieve vormgeving met een focus op concept en beeldverhalen. Maar je kan evengoed kiezen om interactieve vormgeving te volgen.

Vanwaar je fascinatie voor weelderige snorren?
Daar ben ik zelf niet helemaal zeker van. Misschien gaat het over een ‘gemis’ van de snor die ik als vrouw ervaar. Alsof ik mij niet volledig mens kan voelen zonder een overvloed aan gezichtsbeharing op mijn bovenlip. Maar het leek me vooral heel leuk om zelf eens voor een dag een snor te hebben.

Wat mogen we nog van je verwachten in de toekomst?
Ik heb plannen om in het najaar een interactief boek uit te brengen. Het wordt een speels verhaal, met als doelgroep iedereen die wel iets van daten af weet. Dit project is nog ver van klaar, maar ik ben gemotiveerd om dit tot een goed einde te brengen.

Een Buitengewoon Record op Pulp deLuxe »
Profiel Louise Goffin »Gerelateerde berichten

Het Verhoor: Bleper

Het Verhoor: Bleper

27 maart 2022 
0
More Story

Het Verhoor: Helene Lespagnard

De afgelopen weken kon je de kleurrijke avonturen van huisvrouw Elodie bewonderen op Pulp deLuxe. ‘Honger’ liet een grote...