Vier Pulp deLuxers genomineerd voor de Silvester Debuutprijs 2016
31 mei 2016 


debuutprijsDe jury van de Silvester Debuutprijs 2016 heeft vorige week de shortlist bekend gemaakt voor hun tweejaarlijkse prijs voor het beste debuutalbum. Op die shortlist prijken alvast vier Pulp deLuxe-tekenaars, met name Maarten De Saeger (voor “Mijn Begrafenis”), Inne Haine (voor “Het Mirakel van Vierves”), Ben Gijsemans (voor “Hubert” waarvan een hoofdstuk gepubliceerd is op deze site) en Bart Nijstad (voor “Muggen”). De rest van de shortlist werd vervolmaakt door Pieter Coudyzer (voor “Woekeraar”) en de Nederlander Wilbert van der Steen (voor “Ayak + Por 1” op scenario van Marc Legendre).

De winnaar krijgt tijdens de officiƫle opening van de Stripdagen Haarlem, op vrijdag 3 juni in de Philharmonie, de Debuutprijs ter waarde van 1000 euro ontvangen. Eerdere winnaars waren oa de Pulp deLuxe-tekenaars Randall Casaer en Michael Olbrechts.

In de jury zaten dit jaar Michiel van de Pol (stripauteur), Dimitri van Amerongen (stripwinkelier), Wout Jut (recensent) en Ward Wijndelts (schrijver/journalist). De jury gaat onder leiding van Patrice van der Linden (eindredacteur uitgeverij Silvester).

In navolging van de VPRO en Comic House is de sponsoring van de Debuutprijs dit jaar wederom in handen van Silvester Strips die dit jaar haar 25 jarig jubileum vier.Gerelateerde berichten

More Story

Het Relaas van Paul Verleye

Paul groeide op in de jaren zestig, de tijd voor grote geneeskundige stappen. Toen hij als kind gediagnosticeerd werd met tuberculose...