24h Comics Challenge
29 mei 2024 


24hccHet jaar was 1990 toen stripmaker en theoreticus Scott McCloud de 24h Comic introduceerde. Aan het einde van de zomervakantie daagde hij zichzelf uit door een strip te maken waarvan de regels heel duidelijk waren. In vierentwintig uur tijd moest er een strip van vierentwintig pagina’s worden gemaakt, waarbij geen hulp van buitenaf was toegestaan. Waarom? Tja, omdat het kon. Het nieuws van de challenge verspreidde zich snel en collega-stripmakers volgden zijn voorbeeld. In 2004 groeide het uit tot een jaarlijks evenement dat overal ter wereld op hetzelfde moment plaatsvond: de 24h Comics Day.

In tegenstelling tot een Drink&Draw heb je voor een 24h Comics Day een locatie nodig die vierentwintig uur open blijft. Ook Gent werd niet gespaard van dit evenement. Het intussen teloorgegane Plots Stripmagazine organiseerde twee 24h Comics Days in het ook al teloorgegane Popville. ZwartWild nam het stokje over op hun eigen locatie voor twee edities, in samenwerking met Pulp deLuxe.

Tijdens de coronapandemie in 2020 was zo’n activiteit uiteraard uit den boze. Pulp deLuxe organiseerde toen samen met het collectief Tieten met Haar een online variant: de 24h Comics Square. De “square” verwees zowel naar het gezellige fictieve online pleintje als naar het vierkante Instagramformaat. Via videocall logden ongeveer vijftig tekenaars in om samen te tekenen, maar dan elk achter hun eigen bureau. Een aantal live concerten tussendoor, ook via videocall, moest voor de animo zorgen.

Niets gaat echter boven de live ervaring. Tieten met Haar organiseert daarom tijdens GRID hun eigen versie, de 24h Comics Challenge. Op zaterdag 22 juni wordt in Bar Edward het startschot gegeven. Vierentwintig tekenaars mogen deelnemen aan deze uitdaging. Wil jij één ervan zijn? Schrijf je dan snel in, want vol = vol.

Schrijf je in voor de 24h Comics Challenge »
Vorig artikel
GRID - de teaserGerelateerde berichten

GRID – de teaser

GRID – de teaser

26 mei 2024 
0
More Story

GRID - de teaser

Uit de 225 inzendingen maakte een driekoppige jury een selectie van veertien one page comics van resp. Jari Asselman, Imke...