Erwin Kho

Biografie

Erwin Kho (Rotterdam, 6 december 1980) is een Nederlandse striptekenaar, illustrator, motion graphics animator, grafisch ontwerper en webdesigner.
Na zijn studie visuele communicatie aan de Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving (AKI) — inmiddels ArtEZ Art & Design Enschede — werd Kho in Rotterdam multimedia designer. Maar in zijn opdrachten voor (inter)nationale bedrijven kon hij te weinig van zichzelf kwijt.

In 2009 begon hij weer strips te tekenen, wat hij als klein kind ook deed. Op zijn stripblog Zerbamine is zijn ontwikkeling te volgen. Zijn eerste, autobiografische, verhaal telde 5 pagina’s en bevatte reeds de voor Kho kenmerkende onderwerpen, lijnvoering, kleurstelling en technieken. Zijn tweede en derde korte verhalen werden geaccepteerd voor publicatie en zijn vierde verhaal werd zowel in Nederland als België gepubliceerd en bekroond.

Kho verklaart zijn fascinatie voor het medium door het feit dat een striptekenaar feitelijk alles tegelijk kan zijn: regisseur, artdirector, setbouwer, cameraman en acteur. Tot zijn voorbeelden rekent hij Rutu Modan, Charles Burns, Gipi, Craig Thompson, Shaun Tan, Baudoin en Adrian Tomine, maar hij wordt ook geïnspireerd door Holga & Lomo fotografie en de liedjes van singer-songwriters als Catherine Feeny, Joanna Newsom en Bon Iver. In zijn strips wil hij aandacht geven aan subtiele momenten en personages definiëren met kleine nuances die niet meteen opvallen.


Bibliografie

Strips op Pulp deLuxe

/

Albums

Filmfanfare (2012, Oog en Blik)
Mooi is dat! (2010, De Vliegende Hollander)

Website

http://www.zerbamine.nl/