Lode Devroe

Biografie

Lode Devroe (Waregem, 1 december 1963), is een Vlaams striptekenaar en illustrator.
Devroe volgde de studie grafische vormgeving aan het HIGRO te Gent, waar hij in 1983 afstudeerde. Na zijn militaire dienstplicht is hij, van 1984 tot 2001, voornamelijk werkzaam geweest als ontwerper van geweven en gedrukte labels voor de confectie en etiketten voor jeansmerken. Sinds 2001 werkt hij als zelfstandig illustrator en striptekenaar.
De tekenstijl van Devroe is een eigentijdse versie van de atoomstijl, een tekenstijl die vooral in de jaren tachtig van de twintigste eeuw zeer populair was. Het was dan ook in deze periode dat Devroe in de atoomstijl begon te tekenen. Zijn grootste voorbeelden uit die tijd zijn Pjotr, Yves Chaland, Serge Clerc en Daniel Torres. Ook Ever Meulen en Maurice Tillieux worden door Devroe genoemd als inspiratoren.
Devroe haalt zijn inspiratie uit het niet-alledaagse, vooral omdat dit hem grafisch sterk inspireert. Hij kiest in zijn strips onderwerpen uit de pseudowetenschap (ook bekend als grenswetenschap), zoals bovennatuurlijke verschijnselen en occulte zaken. Ook B-films uit de jaren vijftig en zestig van de twintigste eeuw, vaak sciencefiction of monsterfilms, vormen een bron van inspiratie.


Bibliografie

Strips op Pulp deLuxe

/ / /

Albums

Painted Desert #1: Vesica Piscis (2011, Sherpa)
Hangar-84 (2011, Sherpa)
Brussel in Beeldekes (2009, De Stripgilde)
Pulp Deluxe Offline (2005, Bee Dee)
Dr. Dia (2000, Incognito)

Website

http://www.lodedevroe.be