Eindejaarsvragen 2015 (02)
27 december 2015 


De eerste kater van 2016 komt met rasse schreden dichterbij, dat vraagt om eindejaarslijstjes. Ook Pulp deLuxe ontsnapt er niet aan: wij blikken hierbij terug op het voorbije jaar en schotelden onze auteurs volgende 5 vragen voor.

1. Wat of wie heeft je gelukkig gemaakt in 2015?
2. Welke strip/graphic novel wil je onze lezers aanprijzen?
3. Op één januari maken mensen vaak een nieuwjaarsbelofte. Ze stoppen met roken of gaan minder drinken. Met welke slechte gewoonte ga je zeker door in 2016?
4. Welke rubriek ontbreekt er nog op Pulp Deluxe?
5. Wat zijn je toekomstplannen voor het komende jaar?

Jan van Doornspeek // bio »

janvdspinikkio1. Het winnen van De Plastieken Plunk 2015

2. Pinokkio van Winshluss.

3. Met vette scheten laten in publieke ruimtes.

4. Recensies van stripboeken?

 

5. Me meer richten op het maken van strips i.p.v. illustraties.


Valentine Gallardo // bio »

valentineilovethispart1. Mijn lieve, mooie en slimme vrienden en het kleine konijn die in mijn kamer woont. Hij was eens op straat gevonden en hij mocht in onze atelier wonen, maar nu is hij mijn kamergenoot geworden. Hopelijk is hij ook gelukkig.

2. Ik heb I love this part van Tillie Walden een paar dagen geleden gelezen, het was een prachtig en triestig verhaal die over tienersliefde gaat. Het is een korte boek, maar echt een aanrader!

3. Mensen zijn raar! Ik zou niks anders doen omdat het 2016 of april of dinsdag of 14u is. Ik blijf waarschijnlijk Engels praten met iedereen die het wilt, in plaats van mijn Nederlands te oefenen. Ik blijf ook veel te lang onder de douche staan. Ik hou zo van warm water. En van vlotte communicatie.

4. Misschien iets interactief? Waar mensen vragen kunnen stellen of iets voorstellen? Ik weet het niet echt. Kennen jullie ‘advice comics’ op tumblr? Zoiets misschien…

5. Onze reeks Lovely’s heel spannend maken, een uitgever zoeken voor het versie met recepten, en nog aan een lange geheime project beginnen. Als je wil de project al zien, moet je naar mijn patreon page. Want in 2016 ga ik ook proberen “het te maken” als kunstenaar.


Inne Haine // bio »

innearsene1. Simpel huiselijk geluk, ik heb dit jaar samen met mijn vriend een huis gekocht. Sinds we weg zijn uit ons appartement in Antwerpen moeten we ons geen zorgen meer maken dat we over de rommel van onze buren vallen of dat het afbrandt door smeulend sluikstort. We zijn op vooruit gegaan.

2. ‘Arsène Schrauwen’ van Olivier Schrauwen vond ik een heel goed boek. Het gaat over een man die in de jaren 40 naar een Afrikaanse kolonie vertrekt. Het zit zo vol met grafisch spektakel, humor en vreemde situaties dat ik niet kon stoppen met lezen. Gelukkig is het een dik boek.

3. Ik denk dat ik het niet ga kunnen laten: Ben & Jerry’s Chocolate Fudge Brownie ijs en /of Croky Ribble Rock Paprikachips.

4. Rubrieken zoals deze – gedachtewisselingen of korte interviews- vind ik wel interessant

5. Meer tekenen! Vooral in mijn schetsboek zodat ik wat nieuwe dingen kan uitproberen. De plannen voor een lang verhaal liggen wat stil, maar in 2016 hoop ik wat korte strips te maken.


Jeroen Los // bio »

jeroenarabier1. Ook dit jaar is Keith Richards niet gestorven.

2. De Arabier van de toekomst, deel 1 en 2, door Riad Sattouf. Ongetwijfeld geen goede handleiding om de Arabische wereld beter te begrijpen, wel een meeslepend verhaal. Het contrast tussen Sattouf’s mooie, kinderlijke tekenstijl en de vaak gruwelijke herinneringen aan zijn aparte kindertijd in Syrië, Libië en Bretagne werkt geweldig. Ik kijk uit naar deel 3.

Ook een aanrader: uitgeverij Humanoids zorgde dit jaar voor een eerste integrale van Yves Chaland’s meesterlijke reeks Freddy Lombard. Chaland is een van de grondleggers van de Atoomstijl en een bruggenbouwer tussen de klassieke strip en de hedendaagse graphic novel. Leve Humanoids om zijn werk van de vergetelheid te redden!

3. Tijdverspilling.

4. Boze lezersbrieven.

5. Keihard doorbreken! En eens het glas naar de glasbol brengen.Gerelateerde berichten

More Story

Eindejaarsvragen 2015 (01)

De eerste kater van 2016 komt met rasse schreden dichterbij, dat vraagt om eindejaarslijstjes. Ook Pulp deLuxe ontsnapt er niet...