Eindejaarsvragen 2015 (03)
30 december 2015 


De eerste kater van 2016 komt met rasse schreden dichterbij, dat vraagt om eindejaarslijstjes. Ook Pulp deLuxe ontsnapt er niet aan: wij blikken hierbij terug op het voorbije jaar en schotelden onze auteurs volgende 5 vragen voor.

1. Wat of wie heeft je gelukkig gemaakt in 2015?
2. Welke strip/graphic novel wil je onze lezers aanprijzen?
3. Op één januari maken mensen vaak een nieuwjaarsbelofte. Ze stoppen met roken of gaan minder drinken. Met welke slechte gewoonte ga je zeker door in 2016?
4. Welke rubriek ontbreekt er nog op Pulp Deluxe?
5. Wat zijn je toekomstplannen voor het komende jaar?

Martha Verschaffel // bio »

1. Een boek uitbrengen bleek even bijzonder als gedacht en gehoopt.

2. De beste strip dit jaar was ongetwijfeld Arsène Schrauwen van Olivier Schrauwen. Maar iets minder bekend, en minstens even mooi, zijn de zines die Danslecieltoutvabien dit jaar uitbracht.

3. Betere dingen te doen hebben dan stofzuigen, afwassen en planten water geven.

4. Ateliers inkijken. Altijd leuk om te zien hoe de meest fantastische tekeningen gemaakt worden op de kleinste, rommeligste tafeltjes.

5. Nog minder stofzuigen, afwassen en planten water geven.


Ludwig Volbeda // bio »

1. 2015 was een stom jaar. Maar ik mocht wel aan een kinderboek werken dat in februari 2016 uitkomt, dat was wel fijn.

2. In de Lambiek in Amsterdam vond ik de strip Hubert, waarvan op pulpdeluxe.be de eerste hoofdstukken staan geplaatst. Dat vond ik een mooie strip. Verder al het werk van Wasco, Rik Buter, Frederik van den Stock, etc. Er worden overweldigend veel mooie dingen gemaakt.

3. Misschien ga ik wat meer drinken, na een paar jaar nogal straight edge te zijn geweest. Het mag minder streng. Wel moet ik meer letter op mijn werkhouding. Zoals bloemen naar het licht toe groeien, groei ik naar het papier toe.

4. Een rubriek met foto’s van werkplekken, ateliers en studio’s van de tekenaars. En de rubriek met schetsboeken mag voller.

5. Meer tekenen. Meer lezen. Meer strips en korte verhaaltjes. Ik teken veel te weinig strips.


Rino Feys // bio »

1. Mijn vriendin, onze hond en onze poes, in die volgorde – sorry Mao! (=naam van onze poes).

2. Ik heb prachtige dingen ontleend in de bib, maar wil van de gelegenheid gebruik maken om terug te keren naar een onverslijtbare klassieker die ik onlangs met veel vreugde herlas: De Hoed van Gerard de Duivel, een van de vele pareltjes van Marc Sleen: spannend, grappig, ontroerend, meeslepend…

3. Uit liefde voor mijn slechte gewoontes: met allemaal!

4. Getuigenissen van tekenaars waarin ze tevergeefs proberen te kappen met een slechte gewoonte.

5. Af en toe aan de tekentafel gaan zitten voor een nieuwe aflevering van A Shadowgraphic History, en teksten en muziek maken voor Busmins en daarmee dan harten veroveren in cafés en op festivalletjes over gans Vlaanderen zoals we dit jaar hebben gedaan: een boeiende en verslavende ervaring!Gerelateerde berichten

More Story

Eindejaarsvragen 2015 (02)

De eerste kater van 2016 komt met rasse schreden dichterbij, dat vraagt om eindejaarslijstjes. Ook Pulp deLuxe ontsnapt er niet...