GRADUATION SHOW: Helene Lespagnard

LUCA School of Arts Brussel

« terug naar Graduation Show overzicht

Ik ben Helene en ik zit in mijn masterjaar beeldverhaal aan Luca school of arts, Brussel. Naast tekenen en mijn liefde voor vol getekende schetsboeken, hou ik me graag bezig met het kijken van films en het maken van lange wandelingen.

Over Luna: “Luna, een jong meisje worstelt met de veranderingen in haar leven. Wanneer ze beseft dat ze geen kind meer is, trekt ze zich steeds meer toe naar haar speelgoed. Ze wilt zich vasthouden aan een tijd die voor haar ogen aan het voorbijgaan is. Maar er beginnen vreemde dingen te gebeuren met dit speelgoed. Als ze haar kamer op een dag binnenkomt, begint een doos met knuffels te bewegen en te groeien. Vol ongeloof kijkt ze naar wat er zich voor haar afspeelt. Ze komen tot leven. Het speelgoed ziet haar meteen als een soort van godin en springen op haar af. Al snel bouwt ze een sterke band op met hen.

Vooral met de stoere Barbie kan Luna het goed vinden. Met haar mooie kleren en uitgesproken karakter is Barbie haar grote voorbeeld. Langzaamaan geraakt het speelgoed verwikkeld in haar leven. Ook Luna’s energieke en speelse vader valt voor de charmes van Barbie. Op een obsessieve manier klampt het speelgoed zich vast aan Luna en haar vader. Steeds meer blijken de speeltjes toch niet zo onschuldig te zijn.”