GRADUATION SHOW: Katrien Tanghe

LUCA School of Arts Brussel

« terug naar Graduation Show overzicht

Katrien Tanghe (°1999) studeerde Beeldverhaal aan LUCA School of Arts, Brussel. Tijdens haar opleiding tekende ze vaak verhalen met zichzelf in de hoofdrol, maar voor haar masterproef besloot ze het over een andere boeg te gooien. Vertrekkende vanuit haar interesse in rusthuizen, en of deze de beste plek zijn voor bejaarden, ontstond haar masterproef.

Katrien is geïnteresseerd in verhalen over het dagelijkse leven en probeert de kleinere dingen des levens te integreren in haar werk. Naast het striptekenen gebruikt ze haar schetsboek om te experimenteren met materialen en haar tekenen te blijven verbeteren.

Over Op eigen benen: “Vijf bejaarden hebben genoeg van hun rusthuisleventje. Ze besluiten te vertrekken en een Bed & Breakfast uit te baten om hun zelfstandigheid en vrijheid terug te winnen. De senioren zijn gelukkiger dan ooit tevoren, maar er is één probleem: ze hadden geen toestemming om te vertrekken. Terwijl de voortvluchtige bejaarden hun bedrijfje op poten proberen te houden, is er een zoekactie naar hen opgestart. Ze moeten op hun hoede zijn, hopende dat ze niet worden herkend. Alles verloopt vlotjes tot één van hen een zwerfhond vindt…”