GRID: de jury
23 april 2024 


Nog tot zaterdag 27 april middernacht kan je je inschrijven voor GRID. Vandaag stellen we de jury voor die uit alle inzendingen de strenge eindselectie van veertien one page comics zal maken, die van 21 tot 30 juni geëxposeerd zal worden in Edward in Gent.

grid-jury

Martha Verschaffel (°1987) woont en werkt in Gent. Ze tekent en creëert verhalen waarbij beelden het verhaal eerder suggereren dan verduidelijken. Donkere en vervreemdende potloodtekeningen komen voort uit dromen, nachtmerries of obsessies. Uitgeverij Bries bracht twee beeldverhalen uit, ‘Lily’ (2015) en ‘Passages’ (2021). In maart dit jaar publiceerde ze bij Lannoo ‘Het Meisje en de Rots’, dat ze samen met auteur Kristien In-‘t-Ven maakte. Met haar boek ‘Passages’ werd ze genomineerd voor een Henry van de Velde Award for Graphic Design (2023).

Roel Daenen (°1974) studeerde geschiedenis in Gent en Lissabon. Hij is hoofdredacteur van Stripgids en van faro, het tijdschrift van het gelijknamig Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. Daarnaast werkt hij als freelancer. Zijn werk werd bekroond met de Geschiedenis- en de Frans M. Olbrechtsprijs, alsook de Gouden Veer, de meest prestigieuze schrijfprijs (want in 18 karaat) voor commerciële teksten in Vlaanderen.

Sammy Koot (°1992) groeide op tussen de Amsterdamse striptekenaars. In 2016 vertrok ze naar Brussel om een Master in de Literatuurwetenschappen te volgen. Brussel bleek een blijvertje, en uiteindelijk leidde de weg in België ook weer naar de stripwereld, toen ze aan het werk ging bij Uitgeverij Oogachtend.

 

Op 15 mei komen de deelnemers te weten of ze bij de eindselectie van veertien one page comics zitten.

Tijdens GRID zal naast de expo ook een 24 hour Comics Challenge, een Drink&Draw deLuxe en een workshop/lezing doorgaan.

GRID is een initiatief van Pulp deLuxe en wordt gesteund door Literatuur Vlaanderen, Cultuur Gent, Stripgids, Trefpunt en Zwartopwit.Gerelateerde berichten

More Story

Open Call: GRID - one page comic expo

Schrijf je in voor de nieuwe Open Call van Pulp deLuxe en misschien kan ook jij met je one page comic pronken op GRID! (English...