Jury Plastieken Plunk 2015 bekend!
25 november 2015 


jury

Toegegeven, het gaat niet om de Heilige Graal, maar een goed bewaard mysterie heeft een tipje van haar sluier opgelicht. De jury van De Plastieken Plunk 2015 is bekend.

We stellen ze met gepaste graagte en toegenegen trots aan u voor:

Willy Linthout (voorzitter) is de auteur van een van de bekendste Vlaamse stripreeksen, Urbanus. Hij tekent de reeks en maakt de verhalen samen met Urbanus zelf.
Bij het overlijden van zijn zoon Sam verraste hij vriend en vijand met de graphic novel “Jaren van de Olifant”, waarmee hij in Amerika genomineerd werd voor twee Eisner Awards.
Later maakte hij ook nog de graphic novel “Wat wij moeten weten” die over het drankgebruik in zijn familie gaat.
Hij schreef ook de stripreeks Roboboy, getekend door Luc Cromheecke. Voor Eric Wielaert schreef hij het driedelige “Het laatste station”.

Joris Vermassen is cartoonist, columnist en striptekenaar. Hij geeft les aan de School of Arts Gent. Hij is tevens de auteur van “Het Zotte Geweld”, de veelgeprezen beeldroman die de shortlist haalde van de 20 beste Belgische strips aller tijden. Zijn alter ego Fritz is huiscartoonist bij De Standaard Avond.

Michael Minneboo is journalist, publicist en audiovisueel programmamaker. Zijn specialismen zijn strips, film, animatie en media. Over deze onderwerpen schrijft hij interviews, achtergrondartikelen en recensies. Zijn werk is verschenen in onder meer de VPRO Gids, Stripgids, Eppo, Nieuwe Revu, Het Parool, NRC, Schokkend Nieuws en diverse weblogs.
U kan hem hier volgen: www.michaelminneboo.nl
Portret door Paul Stellingwerf.Gerelateerde berichten

GRID: de jury

GRID: de jury

23 april 2024 
0
More Story

De Plastieken Plunk 2015 - Genomineerde #02 : Coralie Laudelout

Tot de PéPé Soirée publiceren we interviews met elk van de genomineerden. Het kan misschien nog uw stem beïnvloeden voor...