Kick-off voor Jaargang 14!
12 september 2016 


Ons verlof zit er op. Ook bij Pulp deLuxe is het nieuwe academiejaar begonnen. Wekelijks serveren we jullie terug op zondagavond klokslag 18u een verse portie beeldverhalen. Inne Haine mag toepasselijk de spits afbijten met een kortverhaal in thema van de eerste schooldag.

Maar er is meer. Iedere twee weken presenteert elk van de redactieleden een nieuwe aflevering van onze rubriek Grensgebied, waarin kunstenaars aan bod komen die af en toe eens de grenzen met het beeldverhaal opzoeken. We dringen de ateliers van tekenaars binnen voor de nieuwe rubrieken Het Verhoor en Ateliers, waarover binnenkort meer. Er komen ook nieuwe afleveringen van Het Schetsboek en iedere woensdag staan er nog steeds Luxe Bits op het menu.
Sinds kort kan je ons ook op de voet volgen op Instagram. En dan vergeten we nog te vermelden dat onze homepage een lichte update kreeg. Onze reeks Lovely’s komt komende zondag terug uit verlof.

Om al die nieuwigheden in goede banen te leiden werden met Dieter VDO en Coralie Laudelout twee nieuwe redactieleden aangeworven. Hoog tijd om de voltallige Pulp deLuxe-redactie eens voor te stellen.

redactie1. Bruno Willaert

Websitebouwer en webmaster met sterk West-Vlaams accent. Hij infiltreerde de stripwereld in 2003 door, samen met Mario Boon, Pulp deLuxe op te richten en voorzag menig tekenaar van een eigen webstek. Hij is tevens co-organisator van de jaarlijkse uitreiking van De Plastieken Plunk.
www.kaffiemetsuker.be »

2. Maarten De Saeger

Striptekenaar, illustrator en Rumikub-kampioen in het Gentse. Hij debuteerde met Mijn begrafenis in 2015. In januari 2017 komt zijn tweede graphic novel De zwerver uit bij uitgeverij Bries.
www.maartendesaeger.be »

3. Pieter Rosseel

Debuteerde in 2013 met Struikelen en legde zich daarna verbeten toe op het uittekenen van vreemde constructies. Al kan hij het niet nalaten te blijven snuisteren in de alternatieve strip.
www.pieterrosseel.be »

4. Leslie Saurus

Illustrator, cartoonist en striptekenaar. Plastieken Plunk winnaar en meester-uitsteller. Dat laatste verklaart ook meteen waarom ze nog niet gedebuteerd heeft. Geen zorgen. het zit eraan te komen, ooit.
www.lesliesaurus.com »

5. Dieter VDO

Stripmaker en illustrator van degelijke, west vlaamse makelij. Weliswaar met een hoek af. Heeft een voorliefde voor de alternatieve strip. Na zijn debuut Snow, werd eerder dit jaar de opvolger Fantomia uitgegeven.
dietervdo.carbonmade.com »

6. Coralie Laudelout

Illustrator en striptekenaar. In 2015 is ze afgestudeerd aan het KASK en sindsdien heeft ze enkele korte strips gepubliceerd op Pulp Deluxe en Vice. Momenteel werkt ze aan haar debuut album Guru (werktitel).
www.coralielaudelout.com »

 Gerelateerde berichten

More Story

Grensgebied : Stijn Felix

Stijn Felix is onze tweede gast in de rubriek Grensgebied, waarin kunstenaars aan bod komen die af en toe eens de grenzen...