Leslie Saurus wint de Plastieken Plunk 2013!
28 november 2013 


Zaterdagavond jongstleden staken acht tekenaarsharten unisono een tandje bij. Een professionele jury bestaande uit Geert De Weyer (Voorzitter), Nicolas Marichal en Liesbeth De Stercke maakte zich op om de winnaar van de Plastieken Plunk bekend te maken.

Na een moeilijke beraadslaging die gelukkig zonder bloedverlies is verlopen heeft de jury de strip Dolfijnsoep van Leslie Saurus (Pseudoniem van Leslie Van Osselaer) bekroond met De Plastieken Plunk. Aan deze prijs hangt ook een geldprijs van 250 euro vast.

 

 

De publieksprijs ging naar Jeroen Funke voor Poepie Love. Jeroen kreeg een album van Plunk en mag een storting van 50 euro op zijn bankrekening verwachten in de wetenschap dat hij de meeste vrienden heeft op het internet.

De jury had ook nog een eervolle vermelding in petto voor deelnemer Maarten de Saeger. Zij prezen zijn lef om op Facebook openlijk te trachten de jury om te kopen. Had hij nu nog aan elk jurylid 100 euro geboden in plaats van slechts aan één persoon, hij had waarschijnlijk gewonnen.

 

Het traditioneel grandioos onderbelichte filmpje van de uitreiking kan u hier bezichtigen:

 
Vorig artikel
Pulp deLuxe Reboot!
Volgend artikel
Pulp deLuxe Reboot 4.1Gerelateerde berichten

More Story

Pulp deLuxe Reboot!

Pulp deLuxe voelt zich herboren: een splinternieuwe redactie staat klaar om met dit online magazine het striplandschap te kapen....