Zine Happening – That’s all folks!
8 juni 2023 


Zine Happening 8 ligt intussen reeds twee en een halve week achter ons. Hoog tijd voor een terugblik op de laatste editie georganiseerd door les VoiZines en Pulp deLuxe.

door Bruno Willaert.
foto’s: Izra Marie Jans.

solong-zinehappening2

Hoe kunnen we zo’n terugblik beter starten dan door les VoiZines zelf aan het woord te laten.

“Niet te geloven dat Zine Happening 8 alweer voorbij is! Het was snel en gezellig en we hopen dat er deze keer veel creatieve samenwerkingszaadjes zijn gezaaid. Terwijl jullie ons door de Kunsthal zagen zoemen, zagen we jullie allemaal praten, lachen, tekenen, creëren en verbinden. Zine Happening ruimte zien bieden aan jullie allemaal was een droom en maakte al het harde werk de moeite waard. Het zou niets van betekenis zijn geweest zonder alle kunstenaars, vrijwilligers, zine makers, collectieven, bezoekers, sponsors en partners die ons dit jaar vergezelden (bijna 1500 van jullie in totaal!!).

Onze diepste dank gaat uit naar iedereen die meegeholpen heeft om dit jaar mogelijk te maken, in het bijzonder ons vrijwilligersteam, onze co-organisator Pulp deLuxe, Kunsthal Gent voor de ruimte, Pro Helvetia, Literatuur Vlaanderen en Stad Gent voor hun financiële steun.

(lees verder onder de foto’s)

 

We willen ook iedereen bedanken die heeft deelgenomen, vrijwilligerswerk heeft gedaan of een van onze vorige happenings heeft bezocht. Bedankt voor de lieve woorden en de inspirerende verhalen die Zine Happening zo lang gaande hebben gehouden.

We weten dat veel van jullie het jammer vinden dat dit het einde is van Zine Happening zoals we het kennen, maar weet dat elk einde wordt gevolgd door een begin. Wie weet slaan jullie zinesters de handen ineen en zorgen jullie ervoor dat Zine Happening blijft bestaan. We weten dat het uit onze handen is en in de jouwe wordt gelegd. Blijf zines maken, bouw aan een gemeenschap, zorg vooral voor elkaar en onthoud dat een kleine pers en grote liefde het verschil kunnen maken!”

(lees verder onder de foto’s)

 

Hetzelfde geldt voor de Plastieken Plunk. Nadat hij al eens twee jaar uit de ether ging was het een zegen dat hij gedurende drie edities Zine Happening een nieuw onderkomen vond. Wie weet komt hij ooit nog terug, maar het was bij Pulp deLuxe tijd om andere plannen even de voorkeur te geven.

(lees verder onder de foto’s)

 

Hieronder vind je nog wat foto’s van de expo’s van de laatste hoofdgasten van Zine Happening. We zien jullie graag terug op een ander festival of een andere activiteit van Pulp deLuxe!

 

Expo Matrijarsija en Doner Club

Lees het Grensgebied-interview met Matrijaršija en Doner Club.

 

Expo La Bûche

Lees het Grensgebied-interview met La Bûche.

 

PéPé Soirée

Lees alles over de laatste uitreiking van de Plastieken Plunk.Gerelateerde berichten

More Story

Josse Pommé wint de laatste Plastieken Plunk

Josse Pommé won tijdens de laatste PéPé Soirée op Zine Happening de Plastieken Plunk met zijn kortstrip Moppermaan. Ravian...