Plastieken Plunk: De Shortlist en de affiche
13 april 2021 


pepe2021A5Een van de eerste lichtpuntjes van dit voorjaar komt eraan binnen elf dagen. Dan gaat in de Kunsthal in Gent de zesde editie van Zine Happening door met deze keer ook de twaalfde editie van de PéPe Soirée met de uitreiking van de Plastieken Plunk. Hoog tijd om de shortlist ervan bekend te maken!

De Pulp deLuxe-redactie koos uit achtenveertig inzendingen acht korte strips waaruit een eminente jury de winnaar zal kiezen die met het befaamde beeldje van de hand van Luc Cromheecke, een cheque van vijfhonderd euro en een publicatie in Stripgids en Zone 5300 naar huis zal mogen gaan.

  1. Betty’s verhaal (B.Carrot)
  2. Boven de Onderwereld (Rani De Prée en Jeroen Blom)
  3. Een Virus en zijn Omgeving (Joris Bas Backer)
  4. Home (Gerlinde De Ryck)
  5. L’Amour Maternel (Silke Catteeuw-De Smul)
  6. Prof Lehm (Bob Op ’t Land)
  7. Samantha, de vleselijkheid der dingen (Coralie Laudelout)
  8. STYX (Saïdjah Vos)

De affiche van de PéPé Soirée werd dit jaar getekend door het aanstormend Nederlands striptalent Dido Drachman die vorig jaar debuteerde met haar graphic novel Zwanendrifters.

De uitreiking gaat door op zaterdag 24 april. U bent intussen gewoon dat we u die avond zullen verwennen met een gratis vat. Helaas zal u dit jaar de uitreiking thuis moeten volgen via livestream, al doen we ons best om u ook langs deze weg te vermaken. Naast de Plastieken Plunk wordt immers ook de Small Press BIG Award en de PukkelPlunk uitgereikt. Binnenkort mag u meer info over de livestream verwachten.

knop-01







Gerelateerde berichten





More Story

Small Press BIG Award

LesVoiZines presenteert: de Small Press BIG Award ! Voor de eerste keer in de geschiedenis van Zine Happening krijgen...