Plastieken Plunk viert faience jubileum! Schrijf je nu in.
23 mei 2016 


logoppAllez, een aankondiging voor de negende uitreiking van de Plastieken Plunk, is dat zelfs nog nodig? Wie kent deze “prijs voor het beste korte stripverhaal van het afgelopen jaar” nu nog niet?

De eerste Plastieken Plunk werd immers uitgereikt in 2008! De eerste iPhone bestond nog maar een jaartje, Pluto werd nog als een planeet beschouwd en Bart De Wever was voor de meeste mensen nog een nobele onbekende.

Ook dit jaar slaan Pulp deLuxe en De Vlaamse Onafhankelijke Stripgilde, onvermoeibaar als ze zijn, de handen in elkaar om een stripmaker par excellence te belonen met 250 euroloekes en een door Luc Cromheecke zélf gekneed beeldje. Illustere voorgangers zoals Brecht Evens, Leslie Saurus en Frederik Van den Stock pinken nog steeds een traantje weg wanneer ze terugdenken aan de avond waarop ze deze trofee de hunne konden noemen. Tevens wordt er een publieksprijs van 50 euro uitgereikt voor de stripmaker die het meeste tantes en nonkels kan aansporen om op hen te stemmen op onze website.

Zijn er nog vragen?

Het reglement? Hier te vinden »
Inschrijven? Verplicht via het inschrijvingsformulier op www.plastiekenplunk.be ».
De deadline? 9 oktober 2016.
De shortlist van 8 genomineerden? Online ongeveer een week na de deadline.
De winnaar? Te kiezen door een nog aan te kondigen vakjury.
De uitreiking? Op zaterdag 19 november 2016.

Schrijf je in op www.plastiekenplunk.be »

 Gerelateerde berichten

More Story

Het Relaas van Anna Vandenabeele

Je maakt iets mee, het is te gênant om erover te praten. Ook je vertrouwenspersonen lijken verder weg te drijven. Als je de sprong,...