Pulp deLuxe gaat offline
20 april 2015 


wild gridOp 1, 2 en 3 mei gaat Pulp deLuxe offline met Wild Grid, een eigen expositie van beeldende kunst. De gebouwen van de Gentse vzw Zwart Wild zullen gedurende drie dagen onderdak bieden aan talrijke werken die al dan niet een link hebben met het beeldverhaal.

 

http://wildgrid.pulpdeluxe.be

Negen jaar na de Expo deLuxe in Roeselare en anderhalf jaar na de koerswijziging van de website van Pulp deLuxe wordt het tijd om terug offline te gaan. Geen paniek, de website blijft gewoon online. Maar 3 dagen lang zullen in de expositie Wild Grid werken tentoongesteld worden van beeldende kunstenaars die in eerste instantie geen link met het beeldverhaal vermoeden. Dit als knipoog naar de transformatie van Pulp deLuxe.

Met als bedoeling de grenzen tussen verschillende media in vraag te stellen, zullen er op Wild Grid werken te zien zijn die niet in een digitale context kunnen gepresenteerd worden. Artiesten als Joris Vermassen, S├ębastien Conard, Pieter Rosseel, Liesbeth De Stercke, Marleen Kappe, Tom Lambeens, Dominiek Colpaert, Pieter Coudyzer, Gerard Herman en Benjamin Monti stellen er hun werk aan het publiek tentoon.

Naast dit eerste luik, pakt Pulp deLuxe op Wild Grid ook uit met een greep uit het vertrouwde aanbod beeldverhalen. Zo zal er ook werk van Maarten De Saeger, Ben Gijsemans, Martha Verschaffel, Pollet en Pollet, Leslie Saurus, Dieter VDO, Thijs Desmet, Tania Verhelst, Pjotr Cornelis, Bram Algoed en Pieter Vandenabeele te bewonderen zijn. Dit gedeelte reist na Wild Grid nog verder naar het Klaxon Stripfestival in Antwerpen en naar het Stripgids Festival in Turnhout.

Bovendien wordt Wild Grid feestelijk geopend door de hedendaagse jazzgroepen John Ghost en The Flipside Paradox.

Wild Grid is een samenwerking van Pulp deLuxe, Zwart Wild en JazzLab en wordt gesteund door het Vlaams Fonds voor de Letteren.

Bevestig je komst op Facebook ┬╗
Vorig artikel
En die van jou?
Volgend artikel
AkiraGerelateerde berichten

More Story

En die van jou?

Reageer op deze tekening >> Lees meer over '84' >> Over Pollet & Pollet