Pulp deLuxe gaat op vakantie
6 juli 2023 


U had al gemerkt dat Pulp deLuxe al een klein beetje in vakantiestemming was? De volgende maanden wordt dat er niet beter op, want traditioneel sluiten we onze deuren tot eind september. Wie bij het einde van de Plastieken Plunk dacht dat ook Pulp deLuxe ermee zou ophouden kunnen we gerust stellen. Begin oktober zijn we terug met een nieuwe portie beeldverhalen en interviews. Om die lange periode te overbruggen raden we je, net als vorig jaar, een heleboel activiteiten en festivals aan waar mogelijks wel iemand van Pulp deLuxe aanwezig is.

vakantie2023

doorlopend gans de zomer : Expo Moppermaan – Josse Pommé in De Krook (Gent)
Een expo is een groot woord, maar zeker tot onze kick-off in oktober kan je op de stripafdeling van De Krook de winnende strip van de Plastieken Plunk bewonderen. Ook kom je er te weten wat Josse inspireerde bij het maken van Moppermaan.

 

28/06 – 16/09 : Expo Duizend bommen en castraten – Censuur in de strip in De Krook (Gent)
Terwijl je er toch bent kan je in De Krook ook de expo Censuur in de strip van Stripgids meepikken, naar het boek van Jan Smet.
Lees meer »

04/07 tot 27/08 Draw for Change in Stripmuseum (Brussel)
Nog gans deze zomer kan je in het Stripmuseum de tentoonstelling Draw for Change bezoeken die het werk presenteert van zes vrouwelijke auteurs/tekenaars uit zes verschillende landen en de impact die ze met hun werk maken. Je gaat mee op pad met de vrouwen en ontdekt samen hun land, de dagelijkse realiteit waarmee ze geconfronteerd worden en hoe ze die aankaarten in hun werk.
Tot 22 novermber kan je er ook nog steeds de expo Ontroerend Goed van Bronzen Adhemar winnaar Judith Vanistendael bezichtigen.
Lees meer »

14/07 – 28/07 : Zomersalon 2023: BUY LOCAL 3 in Kunsthal (Gent)
Tijdens de Gentse Feesten (en erna) kan je ook nog een bezoekje brengen aan Kunsthal Gent waar de werken van 650 Gentse kunstenaars getoond én verkocht worden.
Lees meer »

19/08 : Prente Art Market in Feestzaal ‘t Verzet (Knokke-Heist)
TUIGmarkt
had afgelopen zondag al het startschot gegeven van de zomervakantie. In de tweede helft van augustus is er ook aan de kust een zinefest waar je wellicht wel iemand van Pulp deLuxe tegen het lijf gaat lopen.
Lees meer »

08/09 – 10/09 : Brussels Stripfeest in het Gare Maritime op de Tour & Taxis-site (Brussel)
In september raden we jullie nog eens een echt stripfestival aan. Het Stripfeest neemt je mee op een ontdekkingsreis door de verschillende stripgenres en -universa. Programma nog te bevestigen.
Lees meer »

08/09 : De Grote Strippitch in het Gare Maritime op de Tour & Taxis-site (Brussel)
Voor het tweede jaar op rij is het Brussels Stripfeest het decor van de beruchte Grote Strippitch, de jaarlijkse afspraak waarop (beginnende) stripmakers hun werk terug kunnen voorleggen aan diverse uitgevers én Pulp deLuxe. Vergeet je alvast niet in te schrijven.
Lees meer »

13/09 : Stripgids Salon in De Krook (Gent)
Op woensdag dertien september strijkt het Stripgids Salon neer in Bibliotheek De Krook. Marjan Temmerman (VRT) gaat in haar salon in gesprek met oa Pieter De Poortere en Arezoo Moradi.
Lees meer »

14/09 – 17/09 : Festival Gribouillis in Le Garage Moderne (Bordeaux)
Ook in Frankrijk zijn er komende zomer festivals waar het beeldverhaal centraal staat. We pikten er eentje uit die in Bordeaux doorgaat.
Lees meer »

22/09 – 23/09 : Cross Comix in oa Debatpodium Arminius (Rotterdam, Nederland)
Talks, muziek, exposities, hand-on activiteiten, … Het festival in Rotterdam toont opnieuw het beeldverhaal vanuit verschillende hoeken. Net als vorig jaar wordt op Cross Comix de Small Press Award uitgereikt.
Lees meer »

Tussendoor kunnen jullie ook de nieuwe Stripgids lezen waarin ook al de winnende strip van de Plastieken Plunk, “Moppermaan” van Josse Pommé te bewonderen is.
Lees meer »

De redactie van Pulp deLuxe wenst jullie een prettige zomer toe!
Vorig artikel
Het Verhoor: Maaike Beuten
Volgend artikel
Kick-off 21Gerelateerde berichten

GRID: de jury

GRID: de jury

23 april 2024 
0
More Story

Het Verhoor: Maaike Beuten

Vorige week kon je nog het bijzondere Bloednuchter van Maaike Beuten lezen op Pulp deLuxe. In de laatste verhoor aflevering...