Pulp deLuxe gaat op vakantie
7 juli 2022 


De zomervakantie is intussen een week oud. Traditioneel sluit Pulp deLuxe dan ook zijn deuren voor een kleine drie maanden. Eind september zijn we terug met een nieuwe portie beeldverhalen en interviews. Dan gaat onze twintigste jaargang van start (of de tiende sedert de reboot). Die lange periode kan intussen overbrugd worden met een heleboel activiteiten waar mogelijks wel iemand van Pulp deLuxe aanwezig is.

vakantie2022

16/06 – 18/09 : Expo Gewone Mensen in Oorlogstijd in Kazerne Dossin (Mechelen)
Deze zomer loopt in Kazerne Dossin in Mechelen de gastexpo Gewone mensen in oorlogstijden, een duo-expo van de Nederlander Erik de Graaf en de Fransman Émile Bravo. Vorige week hadden we er nog een Grensgebied-aflevering over.
Lees meer »

07/07 – 21/08 : La Grande Bouffe in Sterput (Brussel)
Galerij Sterput in Brussel nodigde 22 Belgische en Franse artiesten uit om in het thema van “La Grande Bouffe” te duiken. De kunstenaars interpreteren op hun eigen manier de link die ons allemaal samenbrengt: eten. Redactielid Valentine Gallardo was één van de tweeëntwintig artiesten die zich in het onderwerp mocht verliezen.
Lees meer »

21/07 : Potloodvenster in Bolwerk (Kortrijk)
Zine Happening
ligt intussen al twee maanden achter ons en TUIGmarkt vierde afgelopen weekend zijn eerste editie in Antwerpen. Ook in Kortrijk blijkt er een passie voor zines te huizen. Bolwerk huisvest op de nationale feestdag de eerste editie van Potloodvenster. Verwacht alvast workshops, lezingen en heel wat bekende namen uit de zinewereld. Op de stand van Tieten met Haar vind je mogelijks zelfs iemand van Pulp deLuxe.
Lees meer »

21/07 – 31/07 : Rosa Arango en Thijs Desmet – Dérives in Sterput (Brussel)
De nationale feestdag wordt een drukke dag voor FOMO-lijders want in galerij Sterput wordt die dag ook het boek van Pulp deLuxers Rosa Arango en Thijs Desmet gelanceerd, een briefwisseling tussen beide auteurs tijdens de eerste lockdown.
Lees meer »

31/07 : maakTUIG in De Blikfabriek (Antwerpen)
De TUIGmarkt is nog maar net voorbij of er staat al een nieuw evenement op de planning van De Blikfabriek in Hoboken. Eind juli is er een gigantische Drink&Draw met momenten om te tekenen, collages te maken, vorm te geven, … Alles kan er blijkbaar en niks moet.
Lees meer »

25/08 – 28/08 : Konvooi 2022 in Het Entrepot (Brugge)
Eind augustus is er vervolgens KONVOOI, een jaarlijks multidisciplinair kunstfestival, gelegen nabij jeugdcultuurcentrum Het Entrepot in Brugge. Het geeft jonge kunstenaars/collectieven een traject, een budget en de verantwoordelijkheid om het festival samen te stellen.
Lees meer »

09/09 – 11/09 : Brussels Stripfeest in het Gare Maritime op de Tour & Taxis-site (Brussel)
In september raden we jullie nog eens een echt stripfestival aan. Het Stripfeest neemt je mee op een ontdekkingsreis door de verschillende stripgenres en -universa. We komen terloops ook te weten wie de tweejaarlijkse felbegeerde Bronzen Adhemar gewonnen heeft.
Lees meer »

11/09 : De Grote Strippitch in Stripmuseum (Brussel)
Elf september is tenslotte de datum waarop (beginnende) stripmakers hun werk terug kunnen voorleggen aan diverse uitgevers én Pulp deLuxe.
Lees meer »

23/09 – 24/09 : Cross Comix in Verhalenhuis Belvédère en Theater Walhalla (Rotterdam)
Talks, muziek, exposities, hand-on activiteiten, … Het festival in Rotterdam toont opnieuw het beeldverhaal vanuit verschillende hoeken.
Lees meer »

Tussendoor kunnen jullie ook de nieuwe Stripgids lezen waarin oa de winnende strip van de Plastieken Plunk, “Elke Dag Goelag” van Kaylan Saro, gepubliceerd werd.
Lees meer »

 

De redactie van Pulp deLuxe wenst jullie een prettige zomer toe!

 Gerelateerde berichten

More Story

Het Verhoor: Aimée de Jongh over Zestig Lentes

In de koelere nadagen van haar alom geprezen graphic novel Dagen van Zand komt Aimée De Jongh alweer op de proppen met nieuw...