Pulp deLuxe illustreert de Relaas-avonden
4 oktober 2015 


front-relaas

Sinds kort werkt Pulp deLuxe samen met Relaas, een Gentse organisatie die maandelijks live op locatie verschillende vertellers aan het woord laat en dan achteraf hun verhalen op hun website streamt via de Relaas podcast. De start meteen ook van een nieuwe rubriek op onze website.

Het concept van Relaas : op een gezellige locatie in Gent komen waargebeurde verhalen aan bod, verteld door mensen die ze zelf hebben meegemaakt. Eigen verhalen die boeien, ontroeren of ontspannen. Pulp deLuxe verrijkt sedert kort de Relaas-avonden door telkens twee tekenaars te leveren die illustraties maken rond de vertelde verhalen. De verhalen zelf zijn nadien -vergezeld van de tekeningen- als podcast te beluisteren op de websites van Relaas en van Pulp deLuxe.
Volgend jaar plannen we dan een overzichtstentoonstelling met de geleverde illustraties.

Komende woensdag 7 oktober om 20u bijten Maarten De Saeger (auteur van Mijn Begrafenis) en Thijs Desmet (de recentste Plastieken Plunk-winnaar) de spits af op Relaas #07 in de huiskamer-setting van Huset in Gent.

Toekomstige Relaas-avonden om in het oog te houden :

Donderdag 12 november @ de TRAVAKTRAM (Gent)
Zaterdag 21 november @ zeven huiskamers in Gentbrugge
Woensdag 2 december @ Huset (Gent)

Deze zomer was er reeds een try-out op Relaas #06 op DOK met Leslie Saurus (Saaie Suzy) en Annelies Wylleman. Foto’s hiervan zie hieronder evenals de podcasts en de tekeningen.

 

Het Relaas van Noël Callebaut

1 september is sinds jaar en dag de eerste schooldag. En dat brengt onlosmakelijk herinneringen met zich mee. Noël Callebaut neemt ons in deze aflevering van Relaas mee naar zo’n herinnering. Eentje uit 1982, toen hij besloot te jagen op zijn allereerste kus.

 

 

Het Relaas van Xavier Cloet

Xavier Cloet is bezieler van Cirq. Je weet wel, de mensen achter projecten als Bataclan en de Boomfanfare. Tijdens een van zijn projecten kwam Xavier twee ongewone, maar uiterst interessante mensen tegen. Sindsdien zijn ze nog amper weg te branden uit Xaviers’ leven. Meer zelf: Hij ging ermee touren! Tijdens de zesde editie van Relaas schetste Xavier het leven van twee opmerkelijke en goeie vrienden: Het DJ duo Marcel en Vicky.

 

 

Het Relaas van Mathieu Charles

In deze aflevering van Relaas hoor je Mathieu Charles. Hij heeft het over de klik die hij had met een meisje, maar ook over de zorgen van de verliefdheid. Zeker wanneer er aan die verliefdheid een duister kantje blijkt te zitten.

 Gerelateerde berichten

More Story

Jaargang XIII

Het schooljaar en het nieuwe tv-seizoen zijn afgelopen week terug begonnen. Tijd voor Pulp deLuxe om ook weer aan de slag...