Pulp deLuxe in Muntpunt (05): Elise Buntinx
7 maart 2018 


De maand die Pulp deLuxe op Muntpunt doorbracht loopt stilaan op zijn einde. Elise Buntinx nam vorige week de erker op de bovenste verdieping voor haar rekening. Komende zaterdag zal de fanfare er alvast halt houden op de grote Stripclub Muntpunt Extravaganza.

 

Elise Buntinx ontsnapte niet aan onze vragen voor over haar namiddag in Muntpunt.

Dit is een goed moment om wat reclame te maken voor jezelf. Dus: waar ben je zoal mee bezig?

Op dit moment vis ik in de grote vijver van alles wat met woord en beeld te maken heeft. In mijn net vang ik graag opdrachten die gaan van grafisch ontwerp tot pure illustratie. Ik hou van afwisseling binnen mijn werk. Op het programma staat momenteel een op maat gemaakt illustratiewerk voor een babykamer, een huisstijl voor een nieuw restaurant, een tattoo-ontwerp en illustraties voor een kinderboek. Als er gaatjes vrijkomen in mijn agenda, wil ik graag een nieuw beeldverhaal schrijven voor Pulp.

Jij verzorgde de finale van vijf Pulp deLuxe-tekenaars in Muntpunt. Heb je je geïnspireerd op wat je rondom je zag, bijvoorbeeld in het werk van de andere tekenaars?

Ik heb de gewoonte om als laatste op te dagen op events dus ik voelde me als een vis in het water. Mijn inspiratie kwam onvermijdelijk uit het enorme aanbod aan boeken van het Muntpunt en mijn liefde voor natuur. Bij de andere tekenaars zag ik vooral menselijke personages, dus deed ik net iets anders. Uiteindelijk kon ik het niet laten er enkele woordmopjes in te steken.

Wat vond je van de locatie en welk plekje heb je gekozen?

De erker op de bovenste verdieping was liefde op het eerste gezicht. Een beetje verborgen maar met een brede kijk op de buitenwereld. Op glas schilderen is totaal anders dan op papier, dat was in het begin een beetje schrikken. Intussen heb ik de smaak te pakken, lege ramen mogen zich komen aanbieden!

10 maart begeleidt een fanfare de bezoekers langsheen alle tekeningen. Wat hoor je bij je eigen tekening weerklinken?

Een beetje viool, een beetje trompet, een beetje piano, een beetje gitaar. En een engelenkoor.Gerelateerde berichten

Grensgebied: VROOM

Grensgebied: VROOM

16 januari 2023 
0
Zine Club Pen Pals

Zine Club Pen Pals

20 december 2020 
0
More Story

Pulp deLuxe Marching Band!

De afgelopen weken stuurde Pulp deLuxe vijf tekenaars naar bibliotheek Muntpunt in Brussel in het kader van Stripclub Muntpunt....