Pulp deLuxe op Cultures Maison #08
19 september 2018 


CM08bPulp deLuxe trapt komend weekend (21-23 september) zijn zestiende jaargang op gang met een stand op het vernieuwde Cultures Maison in La Vallée in Brussel. Op maandag gaan we dan ook echt online van start met onze nieuwe jaargang.

Om ze zelf even te citeren: Cultures Maison is een festival gewijd aan de uitgevers en verdelers van stripverhalen, grafische romans en narratieve kunstwerken.
Gedurende drie dagen onthaalt het festival tientallen uitgevers om hun werk te bevorderen, te ondersteunen en te verspreiden. De meeste Belgische organisaties zijn aanwezig, samen met een brede selectie van Europese uitgevers.
Cultures Maison wil ook grensoverschrijdend werken tussen de generaties en op sociaal en intellectueel vlak. Wij geven er de voorkeur aan om kwalitatief, compromisloos en persoonlijk werk voorop te stellen. Wij willen in de edelste zin van het woord populair zijn.”

Kortom, Cultures Maison brengt alles waar Pulp deLuxe gedurende zijn jaargang aandacht aan besteedt oa in de rubriek Grensgebied. Ons kan je vinden in de Salon Editeurs in het gezelschap van onze vrienden van Vite, Stripgids en Tieten met Haar.

Maar je hoeft uiteraard niet enkel naar Cultures Maison afzakken om ons te bekijken. Er zijn ook expo’s van Rebecca Rosen, Indie Americans, Nausicca Gournay, Hapax en Ronan Chabrat. Verder zijn er ook rondetafelgesprekken, lezingen, workshops, filmvertoningen en een optreden van Les Vapirellas.

Alle info vind je op de website van Cultures Maison op http://culturesmaison.be/nl/ en op hun Facebook-pagina https://www.facebook.com/events/1882521942049768/

Culture Maison #8 gaat door in La Vallée, Rue Adolphe LaVallée 39, Sint-Jans Molenbeek (Brussel).

carte

Foto’s van vorige edities:Gerelateerde berichten

More Story

Schrijf je in voor de elfde editie van de Plastieken Plunk!

De vakantie staat voor de deur. Alleman zit met zijn hoofd op een zomerfestival, op een strandbar ergens in Tenerife of bij de herexamens....