Oproep: Schrijfresidentie Parijs (ook voor stripmakers)
20 december 2021 


Bij onze vrienden van deBuren loopt momenteel een oproep voor een schrijfresidentie van twee weken in Parijs. Ook stripmakers zijn welkom voor een “grensgebied ontmoeting” met andere auteurs!

oproep-parijs2

Elke zomer gaat deBuren met jonge makers naar Parijs. Ze krijgen er de kans om twee weken lang aan nieuw materiaal te werken en in gesprek te gaan met elkaar en met gerenommeerde auteurs en sleutelfiguren uit het literaire veld en het medialandschap. Voor, tijdens en na de residentie stellen de makers enkele keren met een redacteur hun werk op scherp.

groepsfoto-deburen-parijs-sannedewilde-7869-20x30-200dpi-c304a_800xWie? De kandidaat schrijft in het Nederlands en is op 30 juni 2022 minstens 18 jaar en niet ouder dan 30 jaar.
Wat? Je werkt aan nieuw materiaal: één vrije bijdrage en één opdrachttekst.
Waar? Stichting Biermans-Lapôtre, Parijs.
Wanneer? Van 15 tot en met 30 juli 2022.

Schrijf je in voor maandag 21 februari 2022 »

Je kandidaat stellen voor de Parijsresidentie is kosteloos.

Als je geselecteerd wordt, vergoedt deBuren logies, reiskosten van en naar Parijs, ontvang je een tegemoetkoming voor (spijs-)kosten en een honorarium voor de schrijfopdracht.

Nog voor je hun werk leerde kennen, gingen onder anderen deze makers mee: Lize Spit, Nina Polak, Rebekka de Wit, Marieke Lucas Rijneveld, Aya Sabi, Joost Oomen, Sabrine Ingabire, Dewi de Nijs Bik, Carmien Michels, Jan Postma, Katharina Smets, Simone Atangana Bekono, Jelmer Mommers, Younes van den Broeck, Lies van Gasse, Emma Lesuis, Charlotte Van den Broeck, Obe Alkema, Maxime Garcia Diaz, Lotte Lentes, Betül Sefika, Esha Guy Hadjadj en Robin Goudsmit.

Leer alle schrijfresidenten kennen!

Ze gingen er in gesprek met onder meer: Radna Fabias, Arnon Grunberg, Adriaan van Dis, Rachida Lamrabet, Maxim Februari, Annelies Verbeke, David Van Reybrouck, Maud Vanhauwaert, Gloria Wekker, Rashif El Kaoui en Karin Amatmoekrim.

 

Lees meer op de website van deBuren »Gerelateerde berichten

More Story

Het Verhoor: Mark Hendriks over Groenland

Met de Kerstdagen die eraan komen wordt hier ook weer wat kouder. Het laatste boek van Mark Hendriks brengt ons weliswaar...