Het Verhoor: Eric Schwarz
16 december 2018 


Eric Schwarz debuteerde vorige week op Pulp deLuxe met zijn strip Tower of Love. We reisden even naar Duitsland om nader kennis te maken.

verhoor-eric
Foto Layla Baraké

Hallo Eric, kun je ons iets over jezelf vertellen?
Ik ben 21 jaar oud uit Saarbrücken, een klein stadje in het zuiden van Duitsland. Ik zit in het laatste jaar van mijn studie grafisch ontwerp met de specialisatie typografie en grafiek.
Vorig jaar kreeg ik de mogelijkheid om een jaar in België te komen studeren, aan Luca School of Arts te Brussel, om me te concentreren op beeldverhaal en illustratie. Ik was altijd al gepassioneerd door tekenen en comics, maar in België heb ik de kunst van het vertellen echt geleerd.

Wat is het verschil tussen perceptie en realiteit?

Hoe is je strip Tower of Love ontstaan?
Tower of Love, oorspronkelijk Turm Der Liebe, is een van mijn eerste originele fictieverhalen. Ik heb het geschreven en geïllustreerd over een aantal weken en het bevraagd wat liefde is.
Wanneer is het echte liefde? Wanneer is iets echt of vals? Wat is het verschil tussen perceptie en realiteit?

Tower of Love voelt aan als een droom, gebruik je droom logica en surrealisme vaak in je strips?
Het bijzondere aan tekenen als medium is dat we deze droomachtige fictieve werelden zo makkelijk op kunnen roepen. In film zou je een hele wereld moeten bouwen in een decor of computer gegenereerd. In strip kunnen een paar eenvoudige lijnen genoeg zijn om een beeld op te roepen. Daar probeer ik gebruik van te maken, de mise-en-scène past zich aan in dienst van het verhaal, waardoor de realiteit verdraait.

Wie is een auteur die jou heeft geïnspireerd? En hoe heeft hun werk jou beïnvloed?
Jim
Woodring. Hij creëert deze fantastische, gekke, droomachtige werelden waar ik het over had. Ik ben dol op zijn silent comics.

woodring

Waar werk je momenteel aan en wat kunnen we in de toekomst van je verwachten?
Ik ben momenteel bezig met mijn afstudeer project wat een graphic novel zal worden. Het is een fictief verhaal over leven en dood, een beetje fantasie, een beetje poëzie… Het is prikkelend, maar ook een beetje eng om eindelijk een groot project aan te pakken, dus ik probeer me constant af te leiden met een paar kleinere verhalen en illustraties. De toekomst is onbekend, maar ik probeer optimistisch te zijn.

Tower of Love op Pulp deLuxe »
Profiel Eric Schwarz »Gerelateerde berichten

More Story

Grensgebied: Tieten met Haar

Komende vrijdag viert het Gentse gezelschap Tieten met Haar hun zesde verjaardag op hun evenement Thanks Anyway, pt.2 in In De Ruimte...