Het Verhoor: Noelia Diaz Iglesias
2 februari 2020 


Twee weken geleden publiceerden we Twee Werelden van de half Belgische, half Spaanse tekenares Noelia Diaz Iglesias op Pulp deLuxe. We maakten eens nader kennis en hadden het over Fumetto, kinderliteratuur, boekverzorging en ambachtelijke ijsjes.

verhoor-noelia

Wat moet de lezer weten over jou?
Over mij? Ik ben erg onhandig (lacht)!

Kinderliteratuur laat je toe om te spelen met het contrast tussen een kindertekening en een zwaar thema.

In je strip Twee Werelden die we onlangs op Pulp deLuxe publiceerden probeert een meisje zich in te leven in de wereld van een blinde jongen. Hoe ben je tot dit onderwerp gekomen?
Twee Werelden was een project voor de Fumetto wedstrijd van 2017. Het thema was twee werelden. In die tijd nam ik elke dag de metro voor het “Blindenhuis” in Brussel. En ik herinnerde me dat mijn school een jaar lang op de basisschool tijdelijk een blind meisje had opgenomen. Ik vroeg me af hoe ik met haar kon spelen. Ik heb nooit met haar durven praten. Maar ik was gefascineerd door de boeken in braille en reliëf die voor haar werden meegebracht naar de kleine bibliotheek van de school.

 

Je tekenstijl lijkt goed van pas te komen voor moest je ooit  illustraties maken voor jeugdliteratuur. Is dat een richting die je nog  zou willen inslaan?  
Ja, ik heb een stijl die neigt naar kinderliteratuur. Misschien omdat ik mezelf als een halve volwassene beschouw? Haha. Ik lees veel jeugdboeken. Ik moet beïnvloed worden. En kinderliteratuur is niet minder nobel dan andere. Het laat je toe om te spelen met het contrast tussen een kindertekening en een zwaar thema.

 

Blijkbaar ben je (volgens je website) ook bedreven in boekbinding? 
Ik ben helemaal geen boekbinder! Ik heb drie jaar lang avondlessen gevolgd bij twee zeer goede leraren! De cursus is meer gericht op “kunst met papier” dan op boekbinden in de traditionele zin. Ik heb veel plezier aan beleefd. Het is fascinerend om te leren hoe je een boek maakt en om de hele productie onder de knie te krijgen. Ik zou graag de inhoud en de verpakking van een boek nog meer op elkaar willen laten inwerken!

 

Waar haal je doorgaans je inspiratie vandaan?
Van alles om me heen. Van alles wat ik hoor en zie.

Wat mogen we nog van je verwachten in de toekomst?
Ik neem deel aan de tentoonstelling Rideau van Vite Magazine (van Dennis Marien). Verder bereid ik mijn deelname voor aan het kunstenaarsparcours in Sint-Gillis, meer bepaald in het ambachtelijke ijssalon Nanouk Ice, waar ik  werk. Ze maken erg lekkere ijsjes!

Twee Werelden op Pulp deLuxe »
Profiel Noelia Diaz Iglesias »Gerelateerde berichten

Eindejaarsvragen 2023 (1/3)

Eindejaarsvragen 2023 (1/3)

20 december 2023 
0
Eindejaarsvragen 2022 (1/3)

Eindejaarsvragen 2022 (1/3)

29 december 2022 
0
More Story

Het Verhoor: Jeroen Janssen en Dennis Marien in Moskou

Vorige week kon je op Pulp deLuxe al het getekende reisverslag lezen met de avonturen van Jeroen Janssen en Dennis Marien...