Yannick Pelegrin wint De Plastieken Plunk #10
22 november 2017 


Afgelopen zaterdag, 18 november schalden tal van bazuinen en trompetten want toen werd de tiende Plastieken Plunk uitgereikt. Op een nieuwe locatie, Le Bal Infernal, verzamelde het kruim van de stripwereld om de winnaar gelauwerd te zien worden.

De publieksprijs ging naar Merel Moonen voor haar strip Vormen. Zij ontving een stripalbum van Plunk en 50 euro.

De vakjury bestond dit jaar uit drie kleppers uit de stripwereld: Roel Daenen (Hoofdredacteur van Stripgids), Ephameron (leert mensen strips maken, illustreert en maakt zelf strips) en Stefan Nieuwenhuis (Schrijft voor dinges… Allez, ik zou het duizend keer zeggen. NRC! Ja! Dat is het: NRC Handelsblad).

Zij kozen als winnaar van De Plastieken Plunk: ‘Oerwoud achter Glas’ van Yannick Pelegrin. Hij mag een door Luc Cromheecke zelf gekneed beeldje op zijn schoorsteenmantel plaatsen en ontvangt 250 euro.

Wij danken onze sponsors uit de grond van ons hart. Zij zagen dat het goed was: Zone 5300, Stripgids, Yieha!, ’t Vlaams Stripcentrum, Uitgeverij Bries, Pulp Deluxe, De Stripgilde en Stroke.

En nadien werd er gedanst, tot in de vroege uurtjes werd er gedanst, tot de portemonnees leeg waren en onze adem op. En ’s nachts in onze warme bedjes droomden wij al van de elfde editie…

 Gerelateerde berichten

More Story

De Genomineerden #PP10: Ward Zwart en Charlotte Dumortier

Op zaterdag 18 november is er de tiende editie van de PéPé Soirée met de uitreiking van de Plastieken Plunk in Le Bal Infernal...